Versoepelde bezoekregeling bij Zonnekamp en Nijenstede

Steenwijk - Na Reggersoord gaan de andere locaties van Zorggroep Noorderboog deze week open voor de versoepelde bezoekregeling

Op alle locaties van Noorderboog wordt de bezoekregeling worden versoepeld. Voor Zonnekamp en Nijenstede in Steenwijk gaat dit vandaag (maandag 25 mei) in. De Menning in Wilhelminaoord gaat vanaf 27 mei soepeler om met de regels.

De openstelling vereist een zeer zorgvuldige en stapsgewijze aanpak om de juiste balans te vinden om enerzijds besmetting te voorkomen en anderzijds de kwaliteit van leven terug te geven, laat Noorderboog weten.

Vaste regels

„Voor onze bezoekers betekent dit in het kort: we gaan 1 vaste bezoeker op afspraak toelaten; we laten alleen bezoekers toe zonder hoest- of verkoudheidsklachten en/of koorts; bezoek vindt plaats op een veilige afstand van elkaar, in een speciaal ingerichte bezoekersruimte of op de woonkamer van de bewoner zelf; het maken van een bezoekafspraak kan door telefonisch contact op te nemen met de locatie. Het telefoonnummer ontvangt de contactpersoon per brief van de locatie; er zal een medewerker/coördinator aanwezig zijn om uw bezoek in goede banen te leiden. Bij de versoepeling blijven we de (hygiëne-)richtlijnen van de RIVM strikt naleven.”

Sinds 11 mei heeft een 26-tal verpleeghuizen mogen starten met het stapsgewijs versoepelen van de bezoekregeling voor verpleeghuizen. De Noorderboog- locatie Reggersoord in Meppel was één van deze locaties om versoepelde bezoekregeling gecontroleerd in te voeren. „De afgelopen periode heeft ons handvatten gegeven voor de verdere versoepeling van de bezoekregeling. De opgedane ervaring gebruiken we op onze andere locaties.”