Antireclame van de bovenste plank (column André Lampe)

We proberen Steenwijk zo goed als mogelijk aan de buitenwereld te verkopen. Veel Steenwijkers zetten zich op allerlei manieren en met tomeloze inzet in om onze stad aantrekkelijk te maken voor ondernemers, en tevens zetten we hoog in op toerisme.

Er zijn alweer grote plannen met het aangekochte deel van het station om Steenwijk tot de toegangspoort van Noordwest Overijssel om te toveren, de rode loper wordt bijna letterlijk uitgerold om de toeristen te ontvangen. Ook de leefbaarheid van ons centrum is en blijft een hele uitdaging en alle ideeën en suggesties zijn welkom. Het is prijzenswaardig hoeveel tijd en moeite betrokken en bevlogen mensen daar in willen steken.

Schadelijk voor de uitstraling van onze mooie stad

Verre van ideaal is dan een weekend zoals we vorige week beleefden in hartje Steenwijk. Het is antireclame van de bovenste plank. Een een ware nachtmerrie, en zeer schadelijk voor de uitstraling van onze mooie stad. Eerst op vrijdag een nachtelijke schietpartij in de Oosterstraat, en een dag later op de drukste winkeldag van de week zowaar een politie invasie in centrum van Steenwijk.

Ik schrok me te pletter

Bij toeval was ik rond de tijd van de belegering in het centrum en ik schrok me te pletter. Een deel van de Oosterstraat was afgezet omdat men het vermoeden had dat een verdachte gewapend met een vuurwapen zich daar schuil hield en winkels binnen het afgezette gebied moesten plotsklaps sluiten. De rest van het winkelbestand bleef open, maar de doorstroming van winkelpubliek stokte. De loop was er uit en de lol was er ook vanaf. De politie trok alle registers los en zette zwaar in. De algemene gedachte was dan ook, die zijn op zoek naar terroristen, of leden van de mocro maffia, die meedogenloze organisatie rondom Ridouan Taghi.

Tot de tanden toe bewapend arrestatieteam

Overal zag je agenten met kogelwerende vesten, de hondenbrigade was uitgerukt en tevens verscheen er een tot de tanden toe bewapend arrestatieteam, dat ook nog in actie kwam. De vogel bleek gevlogen, gelukkig maar, dat scheelde in het uiterste doemscenario een mogelijk vuurgevecht. Maar dat de winkelmiddag verpest was voor publiek en winkeliers was overduidelijk. Het is toch van de zotte dat mensen vuurwapens bezitten en ook niet schromen om die daadwerkelijk te gebruiken. Het was vorige week een weekend om snel te vergeten. Achteraf vernam ik uit de media dat er later in de dag als nog verdachten waren gearresteerd, het bleken inwoners van Zwolle te zijn. Nou, die Zwolse Blauwvingers hebben wel bereikt dat ze Steenwijk een inktzwart weekend en veel negatieve publiciteit hebben bezorgd.. Dat soort lieden kunnen maar beter in het zicht van die Peperbus blijven, die moeten we buiten de stadspoorten houden, die kunnen we missen als kiespijn....

Waarvan akte...