Eerste huis in Steenwijk verhuurd via Thuiskompas

Steenwijk Woonconcept biedt sinds kort de beschikbare huurhuizen aan via www.thuiskompas.nl. Woonconcept werkt hiervoor samen met een 7-tal Drentse woningcorporaties. Voor woningzoekenden betekent dit dat zij met 1 inschrijving toegang hebben tot 70.500 sociale huurhuizen. Deze week ontvingen de eerste Thuiskompas woningzoekenden de sleutels van hun nieuwe huis.

Kim is blij met haar nieuwe thuis in het Grachtveste-complex in Steenwijk. „Het activeren van de inschrijving bij Thuiskompas was met een paar klikken geregeld. Ik stond al heel lang ingeschreven bij Woonconcept en was er blij mee dat het over ging naar Thuiskompas. Nu had ik een veel breder zoekgebied en kon ik ook in de omliggende dorpen zoeken. Ik heb toch gereageerd op een huis van Woonconcept en kon meteen zien op welke plek ik stond tijdens het reageren”.

„We zijn heel blij met deze Drentse samenwerking”, zegt Simone Bouwer, manager Klant en Wonen bij Woonconcept. „Het biedt woningzoekenden overzicht, gemak en inschrijven is gratis. Als woningzoekende zie je snel wat beschikbaar is, passend bij jouw woonwensen. Maar je krijgt ook alternatieven te zien, die je misschien inspireren. En als je om welke reden dan ook, naar een heel andere plek wilt verhuizen in de provincie dan je eerst dacht? Dan heb je al inschrijftijd opgebouwd.”

Gratis inschrijven

Mensen die nog niet staan ingeschreven maar wel in aanmerking willen komen voor een huurhuis, kunnen zich op www.thuiskompas.nl gratis inschrijven als woningzoekende. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens, zoals hun inkomen en gezinssamenstelling, kunnen zij direct reageren op het beschikbare aanbod.