Het verlossende telefoontje van de KNVB. Steenwijkerwold promoveert naar de derde klasse

Steenwijkerwold - Het is officieel: Steenwijkerwold is volgend jaar derdeklasser. De stemming van coach Gerjan van der Hoogen is dan ook opperbest. “Hier zijn we echt heel blij mee”, lacht hij. “Echt spannend was het niet meer, maar het is wel lekker dat de promotie nu officieel een feit is.”

Rond 16 uur dinsdagmiddag kreeg de oefenmeester het verlossende telefoontje. Ja, de kogel was door de kerk, zo hoorde hij. Volgend seizoen mag zijn ploeg zich weer gaan meten in de derde klasse. “Toen we vorige week hoorden van de voorwaarden die de KNVB stelde, wisten we eigenlijk al wel genoeg. Wij waren van alle vierdeklassers in Noord de hoogst genoteerde. Tel daarbij op dat er drie clubs richting de zaterdag gaan en de promotie was voor zo’n 99,9 procent zeker. Ik geloof dat ik vorige week al zo’n vijftig app’jes heb gehad met gefeliciteerd, of iets in die strekking.”

Officiële bericht

Allemaal leuk en aardig bedoeld natuurlijk, die appjes, maar het een en ander zag hij graag nog wel even bevestigd via de officiële kanalen. Het verlossende bericht kwam dinsdagmiddag. “In de loop van de dag kregen we door dat de KNVB een belrondje deed richting de clubs. Op het moment dat ik hoorde dat SV Pesse was gepromoveerd uit de derde klasse D was die laatste 0,1 procent ook wel binnen, maar het is wel lekker als je dan het officiële bericht krijgt natuurlijk.”

En dus krijgt het uitstekende seizoen, na weken van onzekerheid, alsnog de bekroning die het verdient. Want dat Steenwijkerwold de promotie verdiende, daar waren vriend en vijand het wel over eens. Met 46 punten uit zestien wedstrijden, een doelsaldo van +51 en een straatlengte voorsprong op de nummer twee van de competitie, was het al lang duidelijk dat de ploeg van Van der Hoogen een maatje te groot was voor de concurrentie in 4A en in gewonnen positie richting de eindstreep marcheerde.

Die eindstreep werd echter nooit bereikt door de coronacrisis en de beslissing om de competitie voortijdig te beëindigen. Een harde klap, bekent Van der Hoogen. “Ieder weldenkend mens snapte dat we op dat moment niet meer konden voetballen. Ik vond alleen dat de beslissing om de competitie te beëindigen wel heel snel werd genomen.”

Klaar voor derde klasse

Maar daarover is al genoeg gezegd, vindt ook de oefenmeester. “Het is geweldig dat we de competitie alsnog met een promotie naar de derde klasse kunnen beëindigen. Dat was uiteindelijk het doel. Voor de ontwikkeling van deze groep is het heel erg fijn dat we volgend jaar niet meer in de vierde klasse spelen. We hebben dit jaar, op eentje na, alle competitiewedstrijden gewonnen hè. En ook in de beker en in oefenwedstrijden hebben we laten zien dat we klaar zijn voor de derde klasse. Natuurlijk is het jammer dat we het kampioenschap zijn misgelopen. Nu moeten we er maar voor zorgen dat we dat feestje in een van de komende jaren in de derde klasse kunnen vieren.”