COV Steenwijk oefent wekelijks via livestream

Steenwijk - De COV genoot nog heel even na van een zeer succesvol concert, op het nippertje uitgevoerd op 29 februari. Er waren welkome financiële bijdragen van het Prins Bernardfonds en de Stichting Bercoop Fonds, mede doordat het koor jeugdig publiek bij het concert mocht verwelkomen.

Daarna kwam het coronavirus. Na de eerste shock en het vele georganiseer rond thuis en werk, worden nu de wekelijkse verenigingsavonden door veel mensen gemist. Ook de leden van de C.O.V. Steenwijk missen hun vertrouwde koorrepetities op maandagavond en de bijbehorende gezelligheid.

Requiem van Fauré kon niet uitgevoerd worden

Niet alleen was er de teleurstelling rond het niet uit kunnen voeren van het Requiem van Fauré op 4 mei van dit bijzondere herdenkingsjaar rond 75 jaar Bevrijding, ook komt het instuderen van het nieuwe concert, dat oorspronkelijk voor het voorjaar van 2021 gepland stond, in het nauw.

Veel instudeertijd nodig

Dit nieuwe concert wordt wellicht later gegeven maar belooft niettemin zeer bijzonder te worden, want waar het publiek van de COV doorgaans Bach, Mozart of Beethoven verwacht, staat er nu naast een psalm van Mendelssohn een prachtig werk van de componist Dvořák in de steigers. Dit is ook voor de meeste koorleden nieuw en dus vergt deze prachtige compositie, de Messe in D, veel instudeertijd.

Online oefenen én zelfstudie

Om niet maanden van kostbare tijd verloren te laten gaan is besloten tot een alternatief. Wekelijks wordt er online geoefend via een livestream, onder de bezielende leiding van dirigent Rob Meijer. Per stemsoort wordt er dus ingeZoomd, want voor het hele koor tegelijk is het ledenaantal veel te groot. Toch kan er op deze manier stevig gestudeerd worden en voor de rest komt het nu op de discipline aan van veel zelfstudie.