GGD IJsselland opent testlocatie coronavirus in Steenwijk

Steenwijk Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid.

Met de test kun je - als je klachten hebt - zien of je besmet bent met het coronavirus. GGD IJsselland richt hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland in. Een daarvan is te vinden aan de Dolderweg 1 in Steenwijk.

Door veel mensen te testen, wordt zichtbaar of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet en ziek bent geweest.

Sinds 1 april test GGD IJsselland al mensen uit bepaalde (beroeps)groepen in een speciale testtent. Deze staat op het parkeerterrein van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. Vanaf eind februari zijn mensen ook thuis getest. Nu de GGD vanaf begin juni iedereen met klachten - ongeacht wie je bent en wat voor werk je doet - snel gaat testen, zijn meer testlocaties nodig. Daarom zijn er vanaf 1 juni extra locaties geopend in Steenwijk, Ommen, Deventer en Zwolle.

Aanmelden voor een test

Heb je klachten die doen denken aan corona? Laat je dan testen op het coronavirus, zodat je weet waar je aan toe bent. Je kunt je vanaf 1 juni aanmelden via een nieuw landelijk telefoonnummer. Dat wordt die dag om 8.00 uur bekend gemaakt en is vanaf dat moment zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Ben je erg ziek? Bel dan met GGD IJsselland. De GGD overlegt met je of ze je beter thuis kunnen testen.

Na een test word je binnen 48 uur gebeld met de uitslag; bij een positieve test - bij een besmetting dus - hoor je dit van de GGD. In dat geval doet de GGD bron – en contactonderzoek.