Lucie de Lange’s coronalied is een hit. 'Begonnen als een lolletje'

Blokzijl – Zangeres en actrice Lucie de Lange heeft met haar zelfgeschreven Coronalied een hit gescoord op facebook. Meer 24.000 mensen bekeken het filmpje op haar site dat ze bescheiden aankondigt met ‘Tekstje geschreven’.

“Het is begonnen als een lolletje,” vertelt Lucie aan de telefoon. Als dirigente van het Koopmansvrouwenkoor uit Blokzijl had ze de afgelopen maanden weinig te doen. “Het koor ligt stil en we missen elkaar verschrikkelijk,” vertelt de musicalster die een kwart eeuw met Jos Brink optrad. Via WhatsApp houden de koorleden contact en mogen zij wensen bij Lucie indienen voor liedjes, voor als ze straks weer samen mogen zingen.

Bij haar zoektocht op internet stuitte Lucie op het lied ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’ van Joost Nuissl. Het bracht haar op het idee om op de melodie hiervan een Coronalied te maken. “Ik heb het in een vloek en een zucht geschreven. Binnen vijftien minuten stond de tekst op papier.” Lucie liet het Coronalied aan haar man horen. Hij reageerde enthousiast en moedigde haar aan om het lied op facebook te zetten. Het sloeg bij haar koorleden, die tekst en muziek ontvingen, in als een bom. Het filmpje werd ook massaal gedeeld op facebook en inmiddels hebben meer dan 24.000 mensen het beluisterd. Het leverde Lucie veel lovende reacties op, waaronder van haar collega’s Tonny Eyk en Ruud Bos.

‘Niet kussen’

‘Na al die maanden van in huis blijven, was ik je echt wel zat,’ is de beginregel van het Coronalied. Verderop zingt Lucie dat ze toch wel blij is dat ze Corona niet vergeten is. ‘Dat ik geen handen geef en ook niet met je zwem. En nou weet ik ondertussen dat ik je niet mag kussen.’ Ook passeren de kapper, de extra coronakilo’s en met een mondkapje in de tram de revue. Als het Koopmansvrouwenkoor weer mag repeteren, wil Lucie het graag met de leden instuderen. “Misschien is tegen die tijd de tekst niet meer helemaal actueel en moet ik het nog wat aanpassen”, merkt ze daarbij op. Ondertussen gaat de dirigente onverstoord door met het maken van nieuw repertoire voor het Koopmansvrouwenkoor, dat ze in 1997 oprichtte. “Ik heb ook al een lied over de vakantie geschreven.” Op de vraag of een platenbaas zich bij haar mag melden om het Coronalied uit te brengen, reageert ze met een schaterlach: “Laat maar komen!”