Het dagboek van John Nagelhout van Fitness HIER! ‘Er is in ieder geval weer perspectief’

Inwoners van Steenwijkerland geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij en wat houdt hen bezig? Deze week John Nagelhout, fitnessondernemer van Fitness HIER!

Maandag 18 mei

Na weken gesloten te zijn geweest met ons fitnesscentrum mochten we eindelijk weer iets doen. Binnen sporten mag nog niet maar buiten mag dat wel. ‘s Morgens gestart om diverse fitnessapparatuur buiten te zetten. Vervolgens op weg naar de Woldberg om daar outdoor fitness en senioren fitness te geven. Eindelijk weer doen wat ik het leukste vind: Mensen coachen . De voldoening was dan ook groot om iedereen te zien genieten van zowel het sporten als van de sociale contacten.

In de namiddag mijn nieuwe functie uitgevoerd, corona coördinator bij de danslessen. Dit was echt te gek. De dansers en de docenten gaven zoveel energie. Ook hier was iedereen blij weer te mogen bewegen en vooral de jeugd was blij elkaar te zien. Als corona coördinator moest ik dikwijls ingrijpen omdat de neiging om elkaar te knuffelen wel groot was. Meteen door naar de Woldberg voor bootcamp met alweer een super enthousiaste groep.

’s Avonds eindelijk weer thuis gekomen met een gevoel dat je weer jezelf nuttig kon maken.

Dinsdag 19 mei

Er bekroop mij weer een gevoel van enorme treurigheid toen ik aan het werk was. Jaren ben ik bezig geweest om iets moois neer te zetten voor onze klanten. En dan sta je met wat fitnessapparatuur buiten ,op een klein stukje bedrijven terrein te sporten ,terwijl binnen een enorme ruimte met de nieuwste fitnessapparatuur onaangeroerd op klanten staat te wachten.

Dit keer heb ik ook niet naar de persconferentie geluisterd, omdat het toch al bekend was wat de boodschap zou zijn van Rutte. De boodschap is toch keer op keer voor de fitnessbranche teleurstellend. Wel bleek dat Rutte had gezegd dat het OMT naar de protocollen zou kijken om de mogelijkheid te onderzoeken of we eerder open kunnen. Sprankje hoop? Of toch tegen beter weten in?

Woensdag 20 mei

Rechtszaak van een fitnessketen tegen de Staat. Toch houd je altijd dan de hoop dat daar iets uitkomt wat goed nieuws betekent voor ons als fitnessondernemer. De rechter stelt de uitspraak uit en wacht op het advies van het OMT dat rond 25 mei wordt gegeven.

Thuis is mijn vrouw Marion iedere dag bezig om alle mails van klanten te verwerken. Veel vragen over de toekomst en vragen over de doorbetaling van contributie. Hoe gaat het in zijn werk met reserveren etc etc. Veel klanten hebben begrip en daar putten wij energie en hoop uit dat het goed gaat komen met Fitness HIER! Wij zijn onze trouwe klanten dan ook heel dankbaar.

Donderdag 21 mei

Vandaag onder andere in gesprek geweest met de gemeente ivm plaatsen van een tent op de parkeerplaats en daarna in gesprek geweest met tentenleveranciers. We mogen namelijk wel fitness aanbieden onder een overkapping. Eerst volgende week uitslag van het OMT afwachten en dan meteen schakelen.

Vrijdag 22 mei

Wederom heerlijk getraind op de Woldberg met diverse groepen. Vandaag voor het eerst een regenbuitje waardoor we moesten schakelen en spullen van buiten naar binnen en vervolgens weer naar buiten moesten dragen. Regen zou voor het land nu een zegen zijn, maar voor ons een kwelling.

Maandag 24 mei

Belangrijke dag voor onze sector ,het OMT zou opnieuw de protocollen beoordelen en kijken naar de mogelijkheden voor een eventuele versoepeling. De verwachtingen zijn laag maar je hebt toch altijd een sprankje hoop. Vandaag weer wat energie geput uit het les geven voor een groep enthousiastelingen.

Na afloop een klant gesproken waarvan haar man sinds het uitbreken van de corona zijn baan verloor als zzp’er. Een baan waaraan hij nog maar 3 maanden geleden was begonnen. Nu een heel onzekere toekomst voor de boeg. Ook zijn TOZO uitkering had hij nog niet gekregen op een maand na. Deze gespreken heb ik de laatste tijd helaas vaker moeten voeren.

Dinsdag 25 mei

Vandaag lekte vooruit lopend op de kabinet bijeenkomst van morgen, via de NOS uit dat het OMT het kabinet geadviseerd heeft om sportscholen niet eerder te laten openen. Tot overmaat volgde er ook nog een bericht dat in zuid Korea een corona uitbraak is geweest na een intensieve vier uur durende dans workout in een fitness centrum.

Toeval...?

Dit zal morgen zeker niet bijdragen tot een positief advies.

We houden de moed er maar in, welke keuze heb je anders.

Woensdag 26 mei

Dit hadden we niet verwacht, we mogen onze deuren openen op 1 juli. Eerst heerst er blijdschap maar dan heersen de gemengde gevoelens. We zijn nog een maand langer dicht en we mogen open onder strenge voorwaarden. Wij weten nl zeker dat wij nu al veilig open kunnen. Ik vind dat onze branche te hard wordt gestraft. Maar er is in ieder geval weer perspectief.