Petra neemt afscheid van Eefje en Apjan. Snackbar gaat verder als Jan en Ina

Steenwijk - Na 34 jaar stopt eigenaresse Petra bij snackbar Eefje en Apjan, een begrip in de regio. Jan en Ina Ebink van snackbar Caramba nemen de zaak over. Eefje en Apjan wordt Jan en Ina.

De basis van de huidige snackbar ligt bij de ouders van Petra, Eefje en Apjan Piest. Zij openden in 1981 de deuren van hun etablissement aan de Oosterstraat, waar nu De Honingpot zit. In 1986 verhuisden ze naar de locatie in de Scholestraat. Petra is toen ook in de zaak gaan werken.

Zij heeft in de loop der tijd de zaak overgenomen van Eefje en Apjan. Na 34 jaar is het voor Petra genoeg geweest. Ze heeft nog altijd veel plezier in het werk, voornamelijk de omgang met haar klanten. Maar door het werk heeft ze te weinig tijd om haar grote hobby motorrijden te beoefenen. Vooral in de weekenden moest er hard gewerkt worden.

Lang beraad

Na lang beraad heeft Petra besloten om de zaak over te doen aan de familie Ebink. Ze wil nu voornamelijk in de weekenden vrij zijn. De verrassing was groot toen ze maandagochtend bij de zaak kwam. Aan de buitenkant was een groot spandoek geplaatst en de zaak was versierd. De laatste Eurodag, alles ging weg voor een euro, werd goed bezocht. Tegen sluitingstijd werd de verrassing voor Petra nog groter. Een grote groep van zo’n twintig motorvrienden kwam op de motor naar de zaak. Petra werd symbolisch met een zijspan uit de zaak gereden, de motorvrijheid tegemoet. Ook Eefje en Apjan konden deze mooie manier van afsluiten meemaken. In besloten kring werd er daarna nog een klein feestje gevierd.