Nog één jaar tot de honderd. Feest in de tuin voor Aaltje

Scheerwolde Aaltje Vaartjes uit Scheerwolde vierde dinsdag haar 99ste jaar. Samen met familie en een draaiorgel werd dit gevierd in verpleeghuis Zonnekamp.

Aaltje komt uit een groot gezin van de familie Huismans en is al op jonge leeftijd getrouwd met Albertus Vaartjes. Samen betrokken ze een woning aan de Hogeweg, een van de kleine huisjes die nu in het bezit zijn van Staatsbosbeheer.

Vijf kinderen

Hier kregen Aaltje en Albertus vijf kinderen: Alie, Henk, Sipke, Vroukje en Lummie. Het huis werd al gauw te klein, dus werd er een huis gekocht in Wetering oost. Daar hebben ze samen nog ongeveer tien jaar gewoond tot de fundering van het huis zo scheef stond dat er een grote renovatie moest komen. Het echtpaar besloot het huis te verkopen. De kinderen gingen de deur uit en aan de Klok in Scheerwolde hebben de twee nog zeker 30 jaar gewoond. Albertus is inmiddels al 25 jaar geleden overleden.

„Oma was er altijd en stond voor iedereen klaar. Ze is een echt familiemens en heeft weinig van de wereld gezien. ‘Kortbij was alles goed, waarom zou je dan weggaan’, zijn haar woorden”, laat kleinzoon Jarno weten. „Een treinreis op 70-jarige leeftijd was meer dan genoeg: ‘je ziet daar allen maar vremd volk ja’.”