Sporen rond Zwolle weer op de schop: er rijden bussen

Treinreizigers moeten vanaf vrijdag 5 juni rekening houden met een langere reistijd omdat er dit weekend werkzaamheden zijn aan de sporen rondom het station in Zwolle.

Tussen Zwolle en 't Harde, Kampen Zuid, Meppel en Olst worden op vrijdag 5 juni tot zaterdagmiddag 6 juni 17.00 uur bussen ingezet.

Van vrijdag 5 juni tot en met zondag 7 juni worden er bussen ingezet tussen Zwolle en 't Harde en tussen Zwolle en Kampen Zuid.

Ook het treinverkeer tussen Zwolle en Emmen ondervindt hinder. Vanaf donderdag 4 juni 23.00 uur t/m zaterdag 6 juni rijden er bussen tussen Emmen en Zwolle. Op zondag 7 juni rijden er bussen tussen Emmen en Ommen

De extra reistijd bedraagt een kwartier tot drie kwartier.

Het is voor het derde jaar op rij dat in juni al het treinverkeer een weekend wordt stilgelegd om te werken aan het spoor rond Zwolle. Het is de bedoeling dat er in de toekomst meer treinen bij Zwolle tegelijk kunnen aankomen of vertrekken. Het spoor tussen Zwolle en de splitsing bij Herfte is nu een knelpunt. Door hier extra sporen aan te leggen, hoeven treinen van en naar Emmen of Meppel straks niet meer op elkaar te wachten.