Restaurant Pand 1875 is open

Steenwijk - Pand 1875 aan de Scholestraat 25 is sinds vrijdag open. De naam verraadt het al, het bouwjaar is 1875. Kok Maaike Deurloo en gastheer Henk Wagter vielen voor de sfeer.

Ze vertellen dat ze bij hun zoektocht naar een restaurantlocatie op deze leegstaande kapperszaak stuitten. „Ooit werd dit ook als sigarenfabriek gebruikt en daarna vele jaren als pakhuis”, zegt Henk.

Net als Maaike komt hij uit een echte horecafamilie. Hij is opgegroeid in de Boekenier en Maaikes familie runde De Lindenhof, Don Quichot en Het Pandje. Ze voelen zich daarom helemaal thuis in de Scholestraat, die steeds meer een gezellige horecastraat wordt. ,,Ieder restaurant is anders. Door deze diversiteit, versterken we elkaar”, vindt Maaike. Het echtpaar heeft Pand 1875 zoveel mogelijk in de oorspronkelijke stijl teruggebracht. Dankzij de sfeervolle donkerbruine meubels, het balkenplafond, de wenteltrap en het stalraam voel je weer de sfeer van vroeger.

 

Veertien gasten

Bij de opening afgelopen vrijdag waren alle veertien zitplaatsen geserveerd. ,,We hebben plaats voor 24 gasten, maar vanwege de coronacrisis moesten we de tafeltjes wat verder uit elkaar zetten.” Het stel laat zich door deze crisis niet uit het veld slaan. ,,We wilden eigenlijk al in maart open gaan, maar moesten dat uitstellen. Nu maken we er het beste van, met veetien mensen kun je er ook een hele gezellige avond van maken”, aldus Henk.

Samen met Maaike en hun drie jonge medewerkers wil hij flink aan de weg timmeren. Op de menukaart van Pand 1875 staan zowel Franse als Scandinavische vlees-, vis en vegetarische gerechten. Maaike kan daarbij de ossenhaas, stroganoff en zalm aanbevelen. Ze kookt volgens de stijl van de Old Skool. Daarmee bedoelt ze bewust koken met biologische, regionale en verse producten en met veel aandacht voor kwaliteit.

 

Pand 1875 is wekelijks van donderdag tot en met zondag open. Reserveren kan via:

www.pand1875.nl