Josette (34) en Josanne (7) Baas lopen een bijzondere Avondvierdaagse

Steenwijk Josette (34) en Josanne (7) Baas uit Steenwijk gaan een bijzondere Avondvierdaagse lopen. Moeder en dochter gaan lopen voor een goed doel: het Reumafonds.

„Het Reumafonds is voor ons geen onbekend goed doel”, vertelt Josette, samen met echtgenoot Anne een bekend gezicht, als ondernemers van bakker Bart Steenwijk en Heerenveen.

„In onze familie komt reuma voor, onder andere mijn schoonmoeder (Josannes beppe) en we weten hoe vervelend dat af en toe is.”

Sponsoractie

Omdat de Avondvierdaagse dit jaar niet door ging, keek Josette op internet naar de ‘home edition’ mogelijkheden en ontdekte de mogelijkheid om er een sponsoractie aan vast te knopen. „Dat betekende dat we er wel een echte uitdaging van moesten maken, om mensen te stimuleren ons te sponsoren”, vertelt ze.

Om de uitdaging voor henzelf groter te maken gaan ze 4 weken lang elke week 4 avonden/middagen minimaal 3 km per keer lopen. Het tweetal start op maandag 6 juli. „Een goed begin van de zomervakantie”, vinden ze.

Streefbedrag

Het streefbedrag dat ze willen ophalen is €250 euro, maar meer is natuurlijk ook welkom. Op Josettes facebookpagina staat een link waarmee mensen rechtstreeks een donatie kunnen doen aan het Reumafonds.

Vader Anne wandelt niet mee, die zorgt voor Josannes jongere zusje van drie. „Zij loopt ook een keertje mee, maar natuurlijk niet alle avonden”, zegt Josette. Verschillende mensen hebben al aangeboden een avondje met hen mee te lopen. „We hebben er veel zin in!”