Vijf vragen aan... Sigrid Boersma, in de race voor de titel Miss Nederland

Steenwijk - Sigrid Boersma (23) uit Steenwijk is in juni gekozen tot 1 van de 10 finalisten die kans maakt op de titel Miss Nederland 2020.

 

1. Wanneer wordt bekend wie Miss Nederland wordt?

Het is nog even afwachten wanneer de finale gehouden kan worden maar op de planning staat eind augustus.

 

2. Hoe ben jij bij deze verkiezing betrokken geraakt?

Ik heb 3 jaar geleden al eens eerder meegedaan alleen toen stond ik niet echt voor een doel. Nu spreek ik uit ervaring en sta ik met mijn platform: Power Circle Foundation voor de slachtoffers van huiselijk geweld. Ik heb namelijk zelf in een gewelddadige relatie gezeten en wilde niet langer stil blijven. En wat is dan een mooiere manier om je stem te laten horen via Miss Nederland. Niet alleen voor jezelf maar voor alle slachtoffers die niet durven of kunnen spreken. Ik vind het ontzettend belangrijk dat het taboe en de schaamte van huiselijk geweld verdwijnt en dat de slachtoffers weer de kracht van het leven terug vinden.

 

3. Deed je hiervoor ook al modellenwerk?

Ik heb sinds mijn 15e modellenwerk gedaan, maar ik wilde af van het alleen mooi zijn op een foto. Ik heb niet voor niks een stem en die wil ik graag kunnen gebruiken om mensen te helpen!

Op dit moment zijn de opnames nog in volle gang met alle 10 finalisten. Verwacht wordt dat ‘Op jacht naar de kroon’ in september op RTL 4 wordt uitgezonden.

 

4. Wat trekt je het meest aan in de Miss Nederland verkiezing?

Wat mij het meest aantrekt aan het meedoen aan Miss Nederland is het feit dat zij heel krachtig staan voor women empowerment, en voor het geven van een platform en daarmee stem aan de Miss Nederland. Deze waarden sluiten perfect aan op de mijne en dat gaf ook de doorslag om mee te doen met dit avontuur. Maar natuurlijk ook het feit dat Miss Nederland 2020 Nederland mag gaan representeren tijdens Miss Universe 2020.

 

5. Hoe zijn de reacties uit je omgeving?

Op het moment dat ik hoorde dat ik van de ongeveer 450 meiden in de top 10 hoorde na een zenuwslopend casting weekend was ik natuurlijk helemaal van de kaart. Vooral de reacties van mensen uit mijn omgeving gaven mij later pas het besef wat ik eigenlijk al bereikt had!

Ik heb op de RSG Tromp Meesters gezeten en ik ben nu bezig met het afronden van een bachelor business administration op de universiteit van Amsterdam, dus ik heb volgend jaar genoeg tijd om de nieuwe Miss Nederland 2020 te zijn!