Ondernemers vullen enveloppen met combi-deals

Oldemarkt - Plaatselijk Belang Oldemarkt (PBO) is vorige week een actie gestart om bewoners en toeristen te stimuleren geld uit te geven bij de lokale ondernemers en winkeliers in Oldemarkt en Paasloo.

Afgelopen maandag vulden zo’n 25 ondernemers en hun medewerkers in Dalzicht 10.000 enveloppen met combi-aanbiedingen in de vorm van kortingvouchers. 

‘Heerlijke koffie bij Restaurant Het Hof van Holland met het echte Oldemarkter turfje van Bakkerij Boogaard,’ is een van de elf combi-deals in de envelop. Daarnaast voegden de ondernemers ook een recreatiekaart en een voucher voor een gratis cultuurhistorische wandeling toe. In totaal verspreidt PBO 10.000 enveloppen, waarvan de ene helft huis aan huis en de andere helft bij toeristische verblijfsplaatsen in Oldemarkt en omgeving. Albertina Veenstra ontwierp tegen kostprijs het ontwerp van de kortingvouchers.

Margo Veenstra van Drogisterij DA en voorzitter van de winkeliersvereniging vult dinsdagavond de kaarten bij op de tafeltjes van haar collega-ondernemers. Zelf heeft zij het erg druk gehad sinds het uitbreken van de coronacrises. “Eerst hamsterden mensen, later merkte ik dat ze hun boodschappen vooral lokaal gingen doen en nu komen de toeristen weer terug.” Ze hoopt dat deze effecten aanhouden en doet daarom graag mee aan de enveloppenactie. “Ik wil zo met de andere ondernemers samenwerken om elkaar te versterken.” Daarmee denkt ze ook aan ondernemers die het moeilijk gehad hebben de afgelopen maanden, zoals kappers, schoonheidsspecialisten en horecaondernemers.

Met de enveloppenactie haakt PBO aan bij de campagne van MarketingOost. “Hiermee hopen we lokale ondernemers en winkeliers tijdens de coronacrises te ondersteunen,” legt Yvo Booisma, secretaris van PBO uit. “En met deze aanbiedingen ben je als toerist zo een dag onder de pannen.” Het idee sloeg aan bij de ondernemers. Bijna alle winkeliers en horeca- en toeristische ondernemers in Oldemarkt en Paasloo doen mee. De aanbiedingen zijn tot 1 november 2020 geldig.