Taman Indonesia heeft Maleis uilskuiken

Kallenkote - Voor het eerst, sinds meer dan 10 jaar, heeft het koppel Maleise Bosuilen in Taman Indonesia een jong. Al eerder hebben ze eieren gelegd, maar tot op heden waren deze nooit bevrucht. Het jong, inmiddels 1 maand oud, maakt het goed en groeit hard.

En er is nog meer fijn nieuws. In de tropische tuin zijn deze lente 2 Balispreeuwen uitgevlogen. Een bijzondere vogel waarvan er op Bali nog maar enkele duizenden voorkomen. Op het moment zijn de Japanse Nachtegaal, Kutilangs en Schamalijsters aan het broeden dus voor de vogelliefhebbers een drukte van jewelste.

Eerder deze lente hebben de Kookaburra’s jongen grootgebracht, en de familie is nu goed te zien in de buitenvolières. Ze zijn momenteel zelfs de jongen van de Blauwvleugelkookaburra’s aan het groot brengen, een bijzondere soort afkomstig uit West Papoea. Ook de grappige lelkivieten hebben hun beste gedaan, en 2 nestjes grootgebracht.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen deze zomer al de bovengenoemde vogels spotten met behulp van de vogelspotkaart. Tip is natuurlijk om je verrekijker mee te nemen, dan kun je de vogels goed van dichtbij bewonderen.

Ook al zijn er geen grote evenementen deze zomer in de Taman, wel kunnen we leuke kinderactiviteiten organiseren. Wat dacht je van je helemaal laten verkleden als een Sumatraanse prinses, lekker djembe-en of een Wayang schaduwpop maken? Kijk op de website wanneer de kinderactiviteiten plaatsvinden www.taman-indonesia.nl