Fotosessie op de Markt, restaurant en ‘filmpje pakken’

Steenwijk - Natuurlijk, het stond van tevoren al vast dat het afscheid van de basisschool dit jaar voor de leerlingen van de Samensprong in Steenwijk heel anders dan anders zou worden. Geen spanning voor de eindcito, geen spectaculair schoolkamp, geen heerlijke musicalavond. Het bijzondere dit jaar was dat ze zélf invulling aan hun afscheid mochten geven.

En dat hebben ze gedaan: er was een fotosessie, eten in een echt restaurant met als afsluiting een ‘filmpje pakken’.

Dit schooljaar zal over tien, twintig, dertig jaar niet vergeten zijn, vanwege de corona-tijd. Maar het team en de or van obs de Samensprong wilden deze groep kinderen op de drempel van hun overgang naar het middelbaar onderwijs toch ook nog iets anders bijzonders meegeven om aan terug te denken.

Gala en film

Hoe ziet een geslaagd afscheidsfeest eruit, vroegen zij de achtstegroepers. Dezen noemden als eerste dat groep 7 ook moest aansluiten. Daarnaast waren de kinderen enthousiast over het idee van een gala en ‘ergens een film’ kijken. Na overleg tussen leerkrachten, ouders van de ondernemingsraad en kinderen is zo de avond vormgegeven. De avond startte op de Markt met een fotomoment, met oud-leerling Sigrid Kok achter de camera. Als heuse sterren konden de kinderen zo vaak op de foto als ze maar wilden. De kinderen waren voorbereid en hadden allemaal hun mooiste outfit aangetrokken. Ook alle leerkrachten waren present.

Over de rode loper bij restaurant de Opschepper

Toen alle foto’s gemaakt waren, volgde het lopen over de rode loper bij restaurant de Opschepper. Ouders konden hierbij ‘hun’ sterren langs de zijlijn bewonderen. Het restaurant bleek tijdens de voorbereidingen direct bereid om speciaal voor de Samensprong open te gaan op dinsdagavond en maakte een heerlijk keuzemenu klaar. Toen alle buikjes rond waren, werd er afscheid genomen van de meeste teamleden. Samen met de eigen juffen is de afscheidsavond van groep 7/8 afgesloten in het Vue Theater. De kinderen mochten daar genieten van een film die ze zelf uitgekozen hadden.