‘Pro zwarte piet petitie loopt goed’

Steenwijk - Toen de Steenwijker neven Henry en Thomas ter Horst er lucht van kregen dat er een antizwartepieten petitie rondging in Steenwijk, kwamen ze direct in actie. Zij willen zwarte piet namelijk graag behouden en zijn daarom een pro zwartepiet petitie begonnen.

„Dit blijkt goed te lopen en wij willen bij de gemeente graag laten zien hoeveel er juist vóór zwarte piet zijn in Steenwijkerland.”

Ze geven aan dat ze in Steenwijk wonen en hier ook blijven wonen. „Waarom leggen wij daar zo de nadruk op? Eén van de mensen achter de ‘antizwarte piet petitie’ is niet eens een inwoner van Steenwijkerland. Waarom bemoei je je dan met wat er hier in Steenwijk gebeurt?”

„Wij zijn nu zelf een soort van partij (‘Puur Nederland’) aan het oprichten”, vervolgen de neven, die van mening zijn dat ze namens veel Steenwijkers spreken.

Ze zijn zeker geen racisten, benadrukken ze. „Racisme is het onderscheid maken tussen rassen en opzettelijk anderen kwetsen, pijn doen”. Dat is met het zwarte pietenfeest niet aan de orde, vinden zij. „Dat is goed bedoeld en heeft niet de intentie mensen te kwetsen. Er wordt te zwaar aan getild. Daarom zijn wij tegen het afschaffen van zwarte piet: we willen ergens een grens trekken, omdat alles nu racisme wordt genoemd.”

Hun petitie is te vinden op de facebook onder de naam: Behoud Zwarte Piet in Steenwijk.