Oranje Korfbaltoppers komen andermaal naar Steenwijk

Steenwijk - Ruim drie jaar geleden was korfballend Oranje te gast bij Noveas. Een hele eer. Deze week kwam het nieuws dat een tweetal leden uit het Oranje keurkorps opnieuw in Steenwijk zal neerstrijken om een clinic voor de jeugd te geven.

Dat gebeurt op het sportcomplex van de Steenwijker korfbalclub. Het KNKV heeft de datum al geprikt. „En de clinic is op korte termijn. Want het gaat om woensdag 22 juli”, zegt Noveas-clubman en toparbiter Peter van der Terp.

Sinds 2016 wordt een zomerse ‘This is Korfball Tour’ georganiseerd. Dat in aanloop naar een groot toernooi. „Dit jaar zou het EK in Antwerpen worden gehouden. Helaas gaat dat nu niet door, en is het verschoven naar 2021 vanwege het coronavirus. Zelf zou ik ook op het EK fluiten”, vervolgt Van der Terp.

Tour gaat door

De zomerse tour gaat wel door. „En daar konden we voor inschrijven. Oranje bezoekt met tweetallen op 22 juli zo tussen de vijftien en twintig clubs.” De bond heeft inmiddels de namen van het tweetal bekendgemaakt dat naar Steenwijk komt. „Het gaat om de 20-jarige Matté Lipke uit Harderwijk van Oranje onder 21 jaar en de 19-jarige Amber van Doorn uit Harkema, die deel uitmaakt van Oranje onder 19 jaar.’

Het KNKV heeft ook het tijdstip aangegeven waarop de clinic wordt gehouden in het Steenwijker korfbalcomplex. Dat gebeurt in de middaguren. Om precies te zijn van half twee tot kwart over drie. Van der Terp denkt wel te weten waarom opnieuw Noveas wordt bezocht. „We zijn één van de weinige korfbalclubs die vanwege corona, en het feit dat mensen veelal dichterbij huis vakantie vieren, doortrainen. De spoeling van clubs die op deze datum bezocht kunnen worden is dus een stuk dunner. Anders zou ik zo ook niet weten waarom ze opnieuw voor ons kiezen in zo korte tijd. Maar we zijn wel hartstikke blij. Een grote eer dat ze komen. We leggen als club met liefde opnieuw de Oranje loper uit.”

De trainingen voor zowel jeugd als senioren gaan de hele zomer door bij Noveas op dinsdag en vrijdagavond. Wie een keer wil komen kijken of meetrainen is van harte welkom. Er worden nog even herinneringen opgehaald aan mei 2017. „Oranje was toen twee dagen te gast bij ons. Er waren leuke clinics voor de kinderen. Ook op schoolpleinen. In sporthal de Waterwijck werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen Team Noord.”

Iedereen mag meedoen

Of je nou goed kunt korfballen of niet maakt niet uit. Want iedereen mag meedoen, lid of geen lid van de club. „Daarbij gaan we toch wel uit van een minimum aantal van vijfentwintig kinderen en liever veel meer. Onze eigen trainers komen ook assisteren bij de clinic. Ook hebben we de jeugd van korfbalclubs in de buurt, Samen Een uit Giethoorn en Leonidas Noordwolde, gevraagd om mee te doen.”

De club heeft zelf getalenteerde jeugd. „Zo hebben we een meisje van zeven, Jente Hof. Die wist bij ons de finale van het schutterstoernooi te halen van de leeftijdsgroep onder twaalf jaar. Dat is knap hoor. Ze doet straks ook mee aan de clinic van Oranje. Een mooie korfbaldag straks midden in de zomervakantie.”

Om een goede planning te kunnen maken is aanmelden voor komende zondag 12 juli gewenst. Aanmelden kan via email: vanderterp@ziggo.nl