Buurttuin is een mooie groene ontmoetingsplaats

Oldemarkt Verscholen aan een doodlopend straatje tussen ’t Westert, de Kruisstraat en de Burgemeester Kuiperslaan lag jarenlang een buurtparkje annex speeltuintje met een schommel, glijbaan en een lapje gras. Een plek die wel een opknapbeurt gebruiken, vonden verschillende bewoners. Inmiddels heeft het stukje grond een metamorfose ondergaan en is het buurtparkje helemaal af. Vrijdagmiddag was de opening.

„Het is een ontzettend mooi buurtproject geworden’, vertelde Rick van Beilen namens de enthousiaste werkgroep ,waar ook buren Sander Nijenhuis, Rosemarije Benschop en Dennis Hottinga deel van uitmaakten. „Samen met de buurt hebben we de koppen bijeengestoken voor een buurttuin. Niet alleen spelen, maar ook een plek waar ouders op een mooie zomeravond nog lang kunnen zitten. Eind vorig jaar hebben we bij elkaar zitten brainstormen en een dik halfjaar later toosten we op het mooie resultaat. Dit kan alleen in en met zo’n mooie buurt. De sfeer is goed en dat helpt zeker.”

Naast een speeltuin is dit ook een mooie groene ontmoetingsplaats in de buurt en ook kinderdagverblijven maken regelmatig gebruik van het parkje.

Gedragen buurtinitiatief

Wethouder Tiny Bijl, contactwethouder Oldemarkt en wethouder kernenbeleid: „Wat een gezellige boel bijelkaar. De uitgelopen buurt geeft vanmiddag al aan dat dit een gedragen buurtinitiatief is. Als gemeente werken we hier graag aan mee met ons kernenbeleid. Buurttuin ’t Westert is een van de vele mooie buurtinitiatieven in Steenwijkerland. Dit jaar is voor velen ongelukkig voor wat vakantie betreft maar met zo’n mooie buurttuin verzacht dit de pijn.”

Plaatselijk Belang Oldemarkt maakte dit mede mogelijk door het koppengeld en matrix dorpsplannen.