Verboden te demonstreren met trekkers

Regio - In de Veiligheidsregio IJsselland geldt tot vrijdag 17 juli 18.00 uur een verbod om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Het verbod ging vrijdagavond in.

De Veiligheidsregio besloot hiertoe nadat er in de regio vorige week verschillende onaangekondigde boerendemonstraties plaatsvonden.

„Deze demonstraties hebben geleid tot meerdere blokkades en verkeersonveilige situaties. Op vrijdag 10 juli is in Zwolle een langdurige blokkade van een distributiecentrum van Albert Heijn beëindigd. Met name deze actie had een dusdanige impact op een groot deel van de samenleving van Noordoost Nederland, dat herhaling voorkomen moet worden. Met dit ‘Trekkersbesluit’ worden nieuwe onveilige situaties beperkt”, laat de Veiligheidsregio weten.

Geen algeheel demonstratieverbod voor boeren

Het is geen algeheel demonstratieverbod voor boeren. Het staat hen vrij op andere manieren te demonsteren, maar niet met landbouwvoertuigen op de openbare weg.

De Veiligheidsregio’s Drenthe, Groningen en Friesland hebben het verbod om met trekkers te demonstreren niet verlengd: dit verbod gold tot maandagmorgen 07.00 uur.