Wijnliefhebbers moeten naar Plus ter Schure

Giethoorn - Nederlanders drinken steeds meer Franse wijn, een op de vier verkochte flessen in de supermarkten is Frans. Supermarktketen PLUS is een goede Franse wijn verkoper en is dit jaar voor de 8e keer op rij uitgeroepen tot supermarkt met de beste wijnafdeling.

Tijdens het onderzoek van onafhankelijk marktonderzoeksbureau Nielsen werden negen supermarkten beoordeeld op twaalf verschillende aspecten. Hierbij kreeg PLUS de hoogste cijfers en werd hierdoor de supermarkt met de beste wijnafdeling. Niet alleen de kwaliteit van de wijnen viel in de smaak. Ook de indeling van het wijnschap en de aanbiedingen met wijn scoren. Bovendien scoort de deskundigheid van de wijnadviseur in de winkel erg hoog. Bij PLUS vind je dus niet alleen het beste assortiment, maar ook het beste advies.

Willem ter Schure van Plus ter Schure aan het Eendrachtsplein in Giethoorn is er trots op. „We gaan dit goede nieuws dan ook volop vieren met onze Wijnvoordeelweken van maandag 6 juli tot en met zaterdag 18 juli. In deze weken hebben we acties en aanbiedingen met veel wijnen in de winkel.”

Beste wijn uit Frankrijk bij PLUS

De supermarktketen viert haar titel als beste wijnsupermarkt 2020 met de introductie van het wijnhuis Maison Castel in de wijnschappen. Maison Castel komt uit de bekende wijnregio Bordeaux en wordt gemaakt bij het familiebedrijf Castel Fréres, met 21 landgoederen door heel Frankrijk. „Wij zijn als PLUS extra blij dat we onze wijntitel met onze klanten kunnen vieren door hen ons nieuwe wijnmerk Maison Castel te presenteren. Deze is afkomstig van het nummer 1 wijnbedrijf van Frankrijk en Europa, en past dus precies bij de nummer één wijnsupermarkt in Nederland!”

Vorig jaar heeft PLUS haar wijnafdeling vernieuwd om in te spelen op de wijntrends, zoals de wijntaps en alcoholvrije wijn. Met de introductie van Maison Castel maakt PLUS de vervolgstap om de nieuwe en veranderende wijnconsument volledig te servicen. Maison Castel biedt hierbij een totaaloplossing voor de verkoop van Franse wijnen in het schap: onder één merk en met dezelfde verkoopprijs.