De Maartjestuin breidt uit met theeschenkerij

Eesveen - De fraaie Maartjestuin aan de Gierwal 3 is al jaren een begrip voor tuinliefhebbers. Eigenares Marjon van Berkel heeft veel werk zitten in haar Engelse tuin. „De Maartjestuin is al een professionele bezoekerstuin en ik krijg al jaren regelmatig tuingroepen hier, die ook komen theedrinken en lunchen."

"Dat vind ik erg leuk om te doen, dus vandaar dat ik dit ga uitbreiden als kleinschalige theetuin met verschillende arrangementen, zoals een complete high tea. En binnenkort, op 19 juli, is er bijvoorbeeld een leuke foto-workshop."

De Maartjestuin is ook opgenomen in de fietstocht ‘Weldadig Rondje’. "Vaak komen mensen hier een kopje thee doen en dan zijn ze aangenaam verrast over de schoonheid van de tuin. De tuin is dagelijks geopend, mensen kunnen hier spontaan langs komen voor een kopje koffie, thee of een frisdrankje met bijvoorbeeld iets eigengemaakt lekkers erbij en ondertussen heerlijk door de tuin wandelen. Elke dag heb ik vers gebakken lekkernijen, zoals taart, koek of een rustiek broodje. Ik vind het zelf namelijk ook fijn om lekkere dingen te eten als ik ergens ben, dus ik haal mijn producten bij de streekslager en de biologische markt in Frederiksoord. Dat smaakt gewoon allemaal beter en proef je echt."

In de tuin is ook steeds meer kunst te zien, onder meer van Expositie Beeldschoon en verder glaskunst van Kees Hoogma uit Steenwijk en keramiek van Trees Stegeman uit Uffelte. "Ook is de hobbykwekerij de afgelopen maanden behoorlijk uitgebreid en ben ik bezig om de tuin nog meer geschikt te maken voor mensen met een beperking, onder meer door het uitbreiden van verharde wegen in de tuin om het rolstoelers gemakkelijker te maken en er komt een nieuwe toiletvoorziening met een gehandicaptentoilet. Want juist voor mensen met een beperking is de tuin een heerlijk ontspannend uitstapje.”

De Maartjestuin is van maandag tot en met zaterdag geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. „Grotere groepen en high tea op afspraak, want dat vergt enige voorbereiding.”

Een afspraak is te maken via de website www.demaartjestuin.nl of telefonisch bij Marjon via 06 23 92 73 80.