Steenwijkse Tara Kiers exposeert in ziekenhuis Emmen

Steenwijk - Tara Kiers uit Steenwijk exposeert tot 27 september in het Scheper ziekenhuis in Emmen.

De expositie bestaat uit 40 landschapsfoto's genomen in Noord Nederland zonder specifiek thema. Wel zijn de plekken herkenbaar voor deze contreien doordat er veel bos, hunebedden, slootjes en molens op de foto's te zien zijn.

Rond zonsondergang

Ook kenmerken de foto's zich doordat ze meestal rond zonsondergang genomen zijn of door wolkenpartijen, waardoor de foto's iets meer diepte en kleur krijgen. Na 27 september start haar volgende expositie in het stiltecentrum van het ziekenhuis te Alkmaar.

De foto’s voor deze expositie zijn gemaakt in de afgelopen 1,5 tot 2 jaar en allemaal in Nederland. „Van de Zeeuwse kust tot Noordpolderzijl in Groningen, overal is rust en schoonheid”, aldus Tara.

Gevarieerde omgeving

Kiers (geboren in 1985 in Emmen) groeide op met buiten spelen en dwalen door de bossen. „Een heerlijke plek waar ik 32 jaar heb gewoond voor ik naar het prachtige Steenwijk met zo’n heerlijk gevarieerde omgeving verhuisde. Van jongs af aan ben ik altijd gefascineerd geweest door het buiten zijn en vertaalde dit door te tekenen en te schilderen.”

Vluchten uit de waan van de dag

Na de havo volgde ze een opleiding tot Docent Beeldende kunst en Vormgeving op de Academie Minerva. Verder geeft ze met veel plezier les op een school in Hoogeveen en is ze de trotse eigenaresse van www.tarakiekt.nl. Daar kan ze haar werk delen met anderen. „Fotografie is voor mij het medium waarin alles kwijt kan. Mijn twee kinderen gaan vaak mee op pad en dienen regelmatig als fotomodel. Ook geeft het maken van foto’s me de kans om even te vluchten uit de waan van de dag en gewoon te genieten van het buiten zijn.”

Mensen inspireren

„Voor mij is echt belangrijk om bewust te blijven van de schoonheid die de wereld te bieden heeft en mij te verwonderen over de magie van natuurlijk licht, in combinatie met bijvoorbeeld water, de seizoenen, beweging of juist een verstild beeld”, vervolgt ze. „Door dit vast te leggen heb ik de mogelijkheid om mijn blik op de wereld te delen met anderen, in de hoop mensen te inspireren om soms even stil te blijven staan bij al het moois dat om ons heen te zien is.”