Verdachte met vuurwapen overmeesterd door politie

Steenwijk - In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een flink gevecht plaatsgevonden tussen de politie en twee verdachten. Dit gebeurde aan de Meppelerweg in Steenwijk. Er moest pepperspray en een dienstwapen aan te pas komen om de verdachten aan te houden. Inzet van fysiek geweld was noodzakelijk, laat de politie weten, omdat een van de verdachten een doorgeladen vuurwapen bij zich droeg.

De agenten kwamen de verdachten op het spoor toen ze een persoon wilden controleren die lachgas aan het gebruiken was bij een scooter. „Omdat lachgas inhaleren en deelnemen aan het verkeer geen goeie combinatie is werd besloten de jongeman aan te spreken”.

De jongeman kon geen geldig identiteitsbewijs overhandigen. Toen agenten hem wilden fouilleren, gaf hij het tasje wat hij bij zich droeg snel over aan iemand anders. De politie pakte het tasje meteen terug en zagen dat er een vuurwapen in zat.

Aangehouden voor vuurwapenbezit

De jongeman werd vervolgens aangehouden voor vuurwapenbezit. Dit wilde een omstander verhinderen en het ontaardde in een flink gevecht tussen de politie en de twee verdachten. Hierbij heeft de politie fysiek geweld, pepperspray en uiteindelijk het dienstwapen gebruikt om beide personen aan te houden. „Dit resulteerde uiteindelijk in twee aanhoudingen en een doorgeladen vuurwapen wat van straat is gehaald”, aldus de politie.

Veel omstanders hebben het voorval gefilmd met hun mobieltjes. „Mocht je foto's of filmpjes hebben dan zien wij die uiteraard graag tegemoet”, laat de politie weten.