Schetsen op Marktplein is vooral een kwestie van doen

Oldemarkt Lekker buiten met je teken- en schilderspullen in de weer? Dat kon afgelopen zaterdag op het Marktplein in Oldemarkt. De deelnemers dienden hun eigen schetsmaterialen mee te nemen én een klapstoeltje.

„Ervaring is handig, maar niet nodig bij deze schetssessies”, vertelt Rietje Veltkamp van Urban Sketchers Kop van Overijssel. „Er is begeleiding mogelijk en we geven elkaar feedback. Nu de coronaregels iets soepeler zijn geworden is er weer ruimte om een oproep te doen aan mensen die het leuk vinden om buiten te tekenen en te schilderen. Er wordt regelmatig een schetsmiddag georganiseerd waarvoor je kunt inschrijven. Beginnende en ervaren schetsers zijn welkom en de deelname is gratis.”

Gewoon doen

De volgende schetsdag is op zaterdag 25 juli in Giethoorn. Rietje heeft zelf in de jaren 80 een kunstopleiding gevolgd. Zij vindt het leuk om beginners te informeren met haar kennis en ervaring als daar behoefte aan is. Verder is het vooral: gewoon doen, want door regelmatig te schetsen word je steeds handiger.