Dagboek van Djurre de Vries uit Oldemarkt: student, muzikant én ondernemer

Oldemarkt - Inwoners van Steenwijkerland geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij en wat houdt hen bezig? Deze week Djurre de Vries uit Oldemarkt. Hij studeert in Groningen én heeft een muziekwinkel in Oldemarkt.

Woensdag 8 juli

Eerlijk is eerlijk, na een forse tegenslag door de coronatijd, gaat het met de winkel een stuk beter. Naast dat ik studeer in Groningen, heb ik een muziekwinkel geopend in Oldemarkt, D. de Vries Muziek. Ook wel de tweede muziekshop Jan de Vries genoemd, alleen dan wat meer de online versie, gespecialiseerd in gitaren en versterkers. Ik zit midden in mijn tentamenperiode en dat maakt het ondernemen een stuk lastiger. Vandaag heb ik 2 tentamens, namelijk rechten en bedrijfseconomie. Het zijn erg pittige tentamens, maar gelukkig heb ik goed geleerd, dus dat moet goed komen. Vanavond ga ik nog naar Jeroen Vos, bekend van het fenomeen #zaweh en barman van café de Karre, om daar te werken aan een remix van een nummer hier uit de regio. Op die manier kan ik me even weer focussen op wat ik leuk vind! Die tentamens zien we morgen wel weer. 

Donderdag 9 juli

Ha! Vandaag heb ik de 2 laatste tentamens gemaakt. Dat betekent ook dat ik nu ‘zomervakantie’ heb. Na de zomer ga ik beginnen aan de minor International sustainable entrepeneurship, dus daar kan ik me op focussen in de tijden dat ik vrij ben. Vanavond zal ik nog een aantal gitaarlessen geven, wat ook mooi kan en past in de winkel. Uiteraard met de 1,5 meter regel in acht genomen.

 

Vrijdag 10 juli

Vandaag ben ik vroeg mijn bed uit gegaan, want ik ben meegegaan met Roadcon B.V. Dit is een stratenmakersbedrijf, gespecialiseerd in machinale bestrating. Als ik een dag vrij ben, ga ik toch graag aan het werk. Op deze manier blijf ik bezig en kan ik ook eens ervaring opdoen in andere beroepen. In de zomervakanties hielp ik ook vaak bij het straten, dus als ze nog iemand nodig hebebn word ik weleens gebeld. ’s Avonds is het tijd voor The Famous Dutch Guys. Dit is de band waar ik als bassist in zit. We hadden een hele actieve zomer gepland, met allerlei leuke optredens. Helaas gaat dit dus niet door. Echter houden we de moed erin en blijven we oefenen, zodat we na die tijd weer met volle moed op feestjes kunnen gaan spelen!

 

Zaterdag 11 juli

Vandaag heb ik de winkel open in de Hoofdstraat in Oldemarkt. Na een aantal gitaarlessen ’s ochtends, kon ik weer een groot aantal klanten verwelkomen en helpen. Het leuke aan dit werk is, is dat ik nooit weet waar ik aan toe ben. De diversiteit in klanten en de vragen van de klanten, maakt het werk erg leuk. Zo komt de een om een trompet, de ander heeft een nieuw setje snaren nodig en weer een ander komt met zijn kapotte gitaarversterker. Ook komt er vaak een vast groepje vrienden om een bakje koffie. Om het weekend in te luiden, zijn we ’s avonds op het terras gaan zitten in Oldemarkt.

 

Zondag 12 juli

Zondagochtend ga ik altijd tennissen bij de tennisclub in Oldemarkt. Ik ben er praktisch altijd, fit of niet fit. Het blijft natuurlijk zondagochtend. De vereniging heeft onlangs 4 nieuwe banen gekregen. Dit en de gezellige sfeer binnen de vereniging, heeft ervoor gezorgd dat er veel nieuwe leden bij zijn gekomen. ’s Avonds ben ik bij vrienden blijven eten en daarna hebben we vakantieplannen besproken. Een leuke manier om het weekend af te sluiten!

 

Maandag 13 juli

Een nieuwe week begint weer en vandaag ben ik weer in de winkel. Ik ben niet open, maar op de achtergrond moeten er natuurlijk zaken geregeld worden. Ik heb andere verlichting op gehangen in de zaak. Deze verlichting komt bij een fietsenwinkel uit het dorp weg. Deze kreeg een ander systeemplafond, dus zij deden de verlichting weg. Ik mocht de verlichting hergebruiken, dus ik ben van TL balken naar spotjes gegaan. ’s Avonds heb ik nog getennist met vrienden.

 

Dinsdag 14 juli

De dag begint met een telefoontje voor een defecte basversterker. Dit is niet zo’n ramp, want ik krijg wel vaker van die telefoontjes. Echter was deze om kwart voor 7 wel erg vroeg met bellen. Geen ramp, want ik kreeg die dag nog klanten in de winkel. Voor ‘bijzondere’ gevallen ga ik wel eens open buiten de winkeltijden om.

 

Woensdag 15 juli

Vandaag heb ik mijn laatste verslag in geleverd. Op deze manier hoop ik mijn studiejaar compleet af te ronden. Ik regel de allerlaatste dingen voor de studie, zodat ik daar de rest van de zomer niet meer aan hoef te denken. Morgen en overmorgen ga ik weer mee met roadcon, maar vanavond ga ik eerst weer naar Jeroen Vos om onze remix af te maken. Wie weet kunnen we van onze passie ooit een keer ons beroep maken.