Ambachtelijke slagerij opent de deuren

Oldemarkt - Liefhebbers van een (h)eerlijk stukje vers kwaliteitsvlees kunnen vanaf aanstaande donderdag terecht in de ambachtelijke slagerij van Slachtbedrijf ATS van André ter Schure aan de Boterberg 6. Donderdagmorgen gaan de deuren van de slagerij voor het eerst open.

 „Ik heb de winkel de afgelopen weken grootscheeps opgeknapt en ingericht. Nu ben ik er helemaal klaar voor om te beginnen,” klinkt het enthousiast. „In het slachtbedrijf achter de winkel slachten we alles zelf en dat is best bijzonder. Naast mijzelf zijn er alleen nog maar een slager in Oosterwolde en eentje bovenin Friesland die zelf nog de dieren slachten. Alle andere slagers krijgen het vlees grotendeels al geslacht aangeleverd. Bij mij weet je precies wat voor vlees je in de kuip hebt, want alle runderen worden door mijzelf eigenhandig hier geslacht. En in de toekomst ook de varkens, maar daarvoor moet nog het een en ander aangeschaft en gemaakt worden.” 

Diverse gangbare vleesvarianten als verse worst, gehakt, karbonaadjes, schnitzels, runderlappen, kipfilet en verse kippenpoten zijn op donderdag, vrijdag en zaterdagmorgen in de slagerij verkrijgbaar. „De winkel is alleen op die dagen geopend, want op de andere dagen, maandag, dinsdag en woensdag, slachten we de dieren en maken we het vlees allemaal klaar. Alles wordt op ambachtelijke wijze en met veel toewijding bereid,” verzekert André. „We verkopen vers vlees, BBQ-pakketten en gourmetschalen. En binnenkort, zodra de vergunning hiervoor binnen is, slachten we alleen nog maar runderen uit deze regio, dus kunnen we ons vlees helemaal als streekproduct aanbieden. Dan weten onze klanten precies waar hun stukje vlees vandaan komt!”

Slagerij ATS aan de Boterberg 6 is geopend op donderdag en vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en op zaterdagmorgen van 8.30 tot 12.30 uur. Bestellen van BBQ-pakketten en exclusieve vleessoorten kan in de winkel of telefonisch besteld worden bij Andre ter Schure via 06 13815059. Aan de website wordt gewerkt.