GroenRijk zorgt voor volop zomer in huis en tuin

Tuk - Veel mensen blijven thuis dit jaar tijdens de vakantie dus hoogste tijd om huis en tuin te voorzien van verse zomerbloeiers. GroenRijk aan de Roomweg 7 heeft een enorme keuze in sterke, kleurrijke eenjarige zomerbloeiers: sommige in mooie hangpotten met waterreservoir, maar ook vele soorten bloeiende vaste planten waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Op dit moment zijn volop aanwezig de Portulakplanten (Portulaca grandiflora). „Deze planten zorgen voor een vrolijke, lichte, gezellige zomersfeer,” vertelt Richard Fafieanie van GroenRijk Steenwijk. „Het is een goede, stevige, fleurige bloeier en we bieden deze kleurrijke planten aan in kant-en-klaar beplante potten, schalen en hangpotten met verschillende vrolijke bloemkleuren bij elkaar.”

Portulak is een van die heerlijke planten die je meteen aan het zonnige zuiden doen denken. Wat ze uitstralen is pure vakantiesfeer! Daar hoef je dus niet voor op reis. Portulak stamt dan ook uit het warme, tropische deel van Zuid-Amerika: uit Brazilië, Argentinië en Uruguay. Pure passie! In de kleuren van de bloemen klinkt de samba, de bossa nova en de tango. Een werveling van kleur. En ze verdragen met hun vetplantachtige eigenschappen aardig wat droogte. Ook dat is niet verkeerd! Kortom, wil je iets vrolijks en makkelijks laten bloeien op je balkon of terras (vóór in de border kan ook!)? Kies dan voor zo’n schaal portulak! De verzorging is uiterst makkelijk. Alleen maar water geven is genoeg, want door de potgrond is Osmocote gemengd. Dat zijn voedingskorrels die hun plantenvoedsel afgeven als de planten erom vragen. Automatisch! Heb je geen omkijken naar, want je planten zijn daarmee optimaal verzorgd.

GroenRijk is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur.