Steenwijkerland en Staphorst gaan dit weekend strenger handhaven op overtredingen in de horeca

Steenwijk / Staphorst - De politie gaat samen met gemeenten en buitengewoon opsporingsambtenaar aankomend weekend strenger opgetreden tegen overtredingen in de horeca in onder meer Staphorst en Steenwijkerland. „Het is vervelend dat deze maatregelen getroffen moeten worden, maar desondanks is het van belang dat we dit doen”, zegt Rob Bats, burgemeester Steenwijkerland.

In de hele Veiligheidsregio IJsselland wordt dit weekend extra opgetreden tegen overtredingen. Rob Bats, waarnemend voorzitter van de veiligheidsregio: „Als overheid hebben we tijdens de coronacrisis ruimte geboden voor onze inwoners en ondernemers, maar deze ruimte is niet vrijblijvend. De toename van het aantal besmettingen in ons land dwingt ons om extra alert te zijn.”

Waarschuwen werkt niet

Volgens de veiligheidsregio werkt aanspreken en waarschuwen in veel gevallen niet. En met de toename in het aantal besmettingen, ziet het nu de noodzaak in om strenger te gaan handhaven. In diverse plaatsen in de regio wordt geconstateerd dat het, met name in de horeca (zowel buiten op terrassen als binnen in bijvoorbeeld café’s), te druk is.

„We kunnen in deze fase niet volstaan met een waarschuwing wanneer we zien dat de regels niet langer in acht genomen worden”, aldus Bats. „Daarom zullen politie en gemeenten in het komende weekend de teugels strakker aantrekken en handhaven bij overtredingen.”

Naast de gemeenten Steenwijkerland en Staphorst maken onder meer de gemeenten Dalfsen, Zwartewaterland en Zwolle deel uit van de veiligheidsregio.