‘Kunt u mijn teckel namaken?’

Steenwijk „Heeft u nog mondkapjes? Nee? Hier ook uitverkocht? Nergens is meer een mondkapje te krijgen, maar niemand draagt er een!”, verzuchtte een vrouw bij de kassa zondagmiddag.

Ze had gelijk: een rondgang door Steenwijk, op een gezellige zonovergoten koopzondag in Steenwijk, laat zien dat we hier met z’n allen nog niet zover zijn om preventief een mondkapje te dragen in winkels, op straat en op het terras.

Het aantal besmettingen met het gevreesde virus is voor het eerst sinds weken weer toegenomen. In het openbaar vervoer is het mondkapje inmiddels gemeengoed, maar het winkelend publiek lijkt er nog niet aan te willen, zolang het niet verplicht wordt.

Livemuziek en springkussen

In Steenwijk zaten de terrassen zondag vol – met in achtneming van de coronaregels - en waren de winkels geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Op de Markt werd naar hartenlust gespeeld op een groot springkussen en natuurlijk in en rond de fontein, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op jong (en oud!). Ook was er livemuziek: niet op één plek, maar de Flageolettes en het duo Mick & Sugar trokken door de verschillende straten en verzorgden verschillende mini-optredens. Sugar zong vol overgave en Mick begeleidde haar vol vuur op gitaar.

Clown Ries toverde met zijn ballonnen de meest bijzondere creaties tevoorschijn. De vraag „kunt u mijn teckel namaken?” werd direct beantwoord met ‘ja’. Dat was een uitdaging die Clown Ries niet aan zich voorbij liet gaan.