De Kousenboutique heeft ‘lokkende sokken’

Steenwijk - Voor compressie, rusteloze benen, hielspoor, diabetes of voor op reis: er zijn allerlei soorten sokken op de markt. „Maar wie denkt dat het een paar suffe sokken zijn heeft het mis! Want ze zijn gewoon verkrijgbaar in hippe en modieuze kleuren en dessins,” weet Nadine Waijenberg van de Kousenboutique aan de Doelenstraat 8.

„Zoals de compressiesokken, ook wel steunkousen genoemd. Deze bieden, in tegenstelling tot normale sokken, een bepaalde mate van druk (compressie) om te zorgen voor een betere bloedsomloop in de benen en voeten. Ze voorkomen vermoeide en/of opgezwollen voeten en benen en verkleinen de kans op spataderen, blaren, blessures en kramp in de kuiten, achillespezen en enkels. Ook versnellen ze het spierherstel na het sporten en wordt de kans op trombose verkleint tijdens lang stilzitten.”

Niet alleen voor medische klachten!

„Compressiesokken bieden niet alleen voordelen voor ouderen of mensen met medische klachten. Ze zijn ook een uitkomst voor als u een staand of zittend beroep hebt, als reiskousen tijdens een lange autorit of vlucht, of tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap, festivals, citytrips en het sporten.”

Hielspoor

Pijn onder de hiel is een veel voorkomende klacht. „Deze klacht, ook wel hielspoor genoemd, wordt met name veroorzaakt door overbelasting bij sport, lang staan, verkeerd schoeisel, overgewicht of slijtage door het ouder worden. De hielspoorsokken verlichten de pijn van de hielspoor en versnellen het herstel ervan.”

Diabetes sokken

Deze sokken zonder elastiek voorkomen wrijving met de huid, hebben geen naden die voor irritaties kunnen zorgen en zijn voorzien van een extra soepele boord die niet zal knellen.

Bent u ook op zoek naar speciale sokken, kniekousen of panty’s? Kom dan langs bij de Kousenboutique aan de Doelenstraat 8 in Steenwijk. Kijk ook op www.kousenboutique.nl of bel met 0521-521693 of stuur een e-mail naar info@kousenboutique.nl