Volop activiteiten in het KennisLab

Steenwijk - Ook in augustus en juli hebben veel kinderen deelgenomen aan de activiteiten van het KennisLab. Van Minecraftcompetitie tot reizen maken in virtual reality.

„Het was fantastisch om zoveel kinderen met moderne digitale technieken bezig te zien en hun talenten. Ook in augustus organiseert het KennisLab nog verschillende activiteiten, wat dacht je van Lego We Do of Pimp je t-shirt”, laat de organisatie weten. Meedoen met een activiteit? Reserveer dan via www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda of meld je aan in de bibliotheek.

Lego We Do

„Wegens groot succes organiseren we nogmaals de Lego We Do middag. Lukt het jou om je bouwwerk van Lego zo te programmeren dat het precies doet wat je zegt? Veel bouw- en programmeerplezier verzekert tijdens deze activiteit.” Leeftijd: 8 tot 12 jaar.

Pimp je t-shirt vindt plaats op woensdag 5 augustus. „Wil jij straks helemaal hip naar school? Vind jij reclyclen ook zo belangrijk. Beleef dan nu veel plezier aan het pimpen van je ‘oude’ t-shirt in het KennisLab. Maak met de vinylsnijder een nieuwe opdruk voor op je t-shirt of maak kleine ornamentjes met de 3D printer en naai die op je shirt. Wie weet willen straks andere kinderen wel net zo’n shirt. Heb je geen oud t-shirt in de kast dan kan je ook een katoenen tas van ons kopen voor 1,- en die pimpen. Leeftijd: 10 tot 16 jaar.”

Reserveren

Daarnaast is er elke zaterdagochtend open inloop. Reserveren is hiervoor niet nodig. Vanaf 1 augustus is de open inloop ook weer toegankelijk voor volwassenen.

Kijk voor het volledige zomerprogramma en meer informatie op de website www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl of haal een flyer op in de bibliotheek.