Voorbereidingen nieuwe voetbalseizoen gaan van start. Zo ziet augustus eruit

Steenwijk - Trainingen, oefenpartijtjes. De voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 staan bij de meeste voetbalclubs op punt van beginnen. Veel spelers en speelsters staan te trappelen om weer even lekker tegen een bal te trappen, zeker nadat er vanwege corona zo abrupt een einde kwam aan de vorige voetbaljaargang. In veel hoofden spookt de vrees voor een tweede coronagolf, maar het plezier om weer sportief bezig te mogen zijn overheerst.

De KNVB heeft de poule-indeling voor het bekervoetbal bekendgemaakt. De eerste duels, waaronder veel derby’s, staan gepland in het laatste weekend van augustus. Ook zijn er al diverse oefenduels vastgelegd, want de honger naar de bal is na een verbod van ruim vier maanden best groot. Wat de beker betreft wordt de eerste ronde gespeeld in poulevorm. In iedere poule wordt een halve competitie afgewerkt. De poulewinnaars, en soms ook de nummers twee, vervolgen de competitie door middel van het knock-outsysteem vanaf de tweede ronde. De wedstrijden worden bij loting per district vastgesteld door de betreffende competitieleider. De districtsfinales worden afhankelijk van het district gespeeld bij één van beide teams of op neutraal terrein, onder leiding van door de KNVB aangestelde arbiters.

Zaterdagvoetbal

Olde Veste oefent zaterdag 15 augustus thuis tegen Germanicus uit Coevorden. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Vanaf dinsdag 18 augustus, 20.00 uur, is het derde toernooi om de Steenwijker Toren Cup met naast Olde Veste deelname van Berkum, Alcides en Buitenpost. In de beker spelen de blauw-gelen in een poule met Dalen, FC Meppel en WKE’16. De eerste wedstrijd voor de beker is op zaterdag 29 augustus uit tegen FC Meppel. Willemsoord zaterdag zit in een bekerpoule met louter Friese tegenstanders. Het betreft DWP, Delfstrahuizen en Udiros. VHK en Steenwijker Boys zaterdag ontmoeten elkaar op zaterdag 29 augustus voor de beker in Sint Jansklooster, aanvang 14.30 uur. Beide clubs moeten verder voor de beker de strijd aan met Tonego uit Luttelgeest en Espel. Blokzijl zit in een bekerpoule met Oudehaske, CVVO Lemmer en De Walde. Blokzijl begint op zaterdag 29 augustus met een thuiswedstrijd tegen De Walde om 14.30 uur. SVBS’77 uit Belt-Schutsloot mag het opnemen tegen Vitesse’63, Ens, en Creil/Bant.

Zondagvoetbal

Vv Steenwijk heeft al een behoorlijk aantal wedstrijden ingepland ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De rood-witters oefenen op zondag 9 augustus om 14.00 uur thuis op sportpark Nieuwe Gagels tegen Havelte. Op vrijdag 14 augustus wordt er thuis geoefend tegen Wacker de Wijk. Deze wedstrijd is om 19.00 uur. Op zondag 16 augustus is er een oefenwedstrijd tegen MSC. Deze wordt om 12.00 uur gespeeld in IJhorst. Ook wordt er nog geoefend op de Boschkamp in Willemsoord, tegen de groenhemden uit het dorp. Dat staat gepland voor maandag 17 augustus om 18.30 uur. Woensdag 19 augustus wordt er om 18.30 uur in Willemsoord gespeeld tegen De Blesse. Ook op zaterdag 22 augustus wordt er geoefend, om 16.00 uur in Willemsoord tegen Oldeholtpade. Voor de rood-witters begint de bekercompetitie op zondag 30 augustus. Tegenstanders zijn Oosterstreek, Zandhuizen en Steenwijkerwold.

Het eerste bekerduel is Steenwijkerwold thuis tegen Steenwijk. De rood-zwarten beginnen komende dinsdag 4 augustus met de trainingen en hebben naast de bekerduels ook oefenwedstrijden gepland. Zo speelt Steenwijkerwold op zondag 16 augustus om 12.45 uur thuis aan de Oldemarktseweg tegen Akkrum. De reserves spelen op datzelfde tijdstip thuis tegen Old Forward. Ook op zondag 23 augustus wordt er thuis geoefend, en ook dan om 12.45 uur. Steenwijkerwold 1 tegen Mildam, en de reserves van Steenwijkerwold tegen de reserves van Steenwijker Boys. De zondag editie van de Steenwijker geel-zwarten zit in een bekerpoule met FFS, Kuinre en Blankenham. Steenwijk Boys speelt op zondag 30 augustus de eerste wedstrijd thuis op de Koperberg tegen Blankenham. FC Oldemarkt begint het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart op 30 augustus. Verder in deze poule zitten Gorredijk en Oosterlittens. VENO uit Vollenhove is voor het bekertoernooi gekoppeld aan VVI uit het Friese Idskenhuizen, Zuidwolde en Sportclub Joure.