‘Nog nooit zo druk gezien met bootjes te water laten’

Steenwijk - Velen genieten vandaag (vrijdag) op het water bij tropische temperaturen.

„Nog nooit in de 14 jaar dat wij hier wonen hebben wij het zo druk gezien met het te water laten van sloepjes via de helling bij de jachthaven Balkengat bij het Steenwijkerdiep”, meldt Frans van Wees, bewoner van het Steenwijkerdiep.

Veel mensen genieten momenteel van het mooie weer in eigen land. Vanuit Steenwijk kunnen de bootjes alle kanten op, en dat lijken steeds meer mensen te ontdekken.

Het is de warmste dag van het jaar tot dusver: Maastricht noteerde om 13:00 uur 32,6 graden.

Juli verliep gemiddeld te koud, maar sluit vandaag bijzonder warm af.

Het blijft vanavond nog lang warm

Vanavond kan de BBQ worden aangestoken, want het blijft nog lang zeer warm. Rond zonsondergang (21:30 uur) is het nog 24 tot lokaal 30 graden.

Het hete weer krijgt geen vervolg in het weekend. Koelere lucht ligt namelijk alweer klaar en vanaf zondag is het Hollands zomerweer met zon, wolken, enkele buien en temperaturen van 20-24 graden.

Hitte van korte duur

Na een lokale tropennacht is het morgen niet meer zo heet. Het is wel broeierig warm met een mix van wolkenvelden en zon. Hier en daar kan een bui voorkomen en daarbij is onweer mogelijk. In de loop van de dag is vooral landinwaarts kans op enkele stevige regen- en onweersbuien. De temperatuur stijgt naar 23-25 graden in het westen en naar 26-29 graden landinwaarts. Langs de oostgrens en in het zuidoosten kan het nog tropisch worden met 30-31 graden.

Later in de week weer warmer

Vanaf zondag is het Hollands zomerweer met een mix van zon, wolken en enkele buien. De temperatuur ligt veelal tussen 19 en 22 graden. Later in de week wordt het weer warmer.