Geen Swim to Fight Cancer, wel Gieterse wandeltocht voor KWF

Giethoorn - Stichting Sail Giethoorn houdt zaterdag 29 augustus een KWF-wandeltocht in Giethoorn om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Vorig jaar zwommen ruim 50 deelnemers voorafgaand aan de Gondelvaart Giethoorn mee met de Swim to Fight Cancer en brachten daarmee gezamenlijk ruim 26.000 euro bij elkaar voor kankeronderzoek. Dit jaar zijn alle Swim to Fight Cancer-edities in Nederland afgelast, net als alle andere evenementen waarbij mensen zich verzamelen. Dat betekent ook dat er nauwelijks acties plaatsvinden om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Daarom heeft het bestuur van Sail Giethoorn de koppen bij elkaar gestoken om een manier te bedenken om toch geld te kunnen inzamelen en een activiteit te organiseren, mét respect voor de richtlijnen van het RIVM. Zo is er een beperkt aantal deelnemers mogelijk, zijn er verschillende routes en starten mensen in tijdsblokken. „Natuurlijk verwachten we van de deelnemers dat ze hierin zelf ook verantwoordelijkheid nemen, door –zoals overal- voldoende afstand te houden van elkaar, bij klachten thuis te blijven en geen publiek mee te nemen”, laat de organisatie weten.

Routes

Deelnemers zamelen geld in en wandelen routes van 10 of 15 kilometer, met als kers op de taart de versierde en verlichte straten en tuinen in het centrum. De route van 15 kilometer start tussen 18.30 en 19.30 uur, de 10 kilometer zal aansluitend tussen ongeveer 19.30 en 20.30 uur starten. Precieze tijden zullen afhankelijk zijn van het aantal deelnemers, deze worden later bekend gemaakt. Het einde van de routes zal tussen 21.30 en 23.00 uur zijn, deelnemers ontvangen van de organisatie een lampje voor de zichtbaarheid. Inschrijven voor de KWF wandeltocht Giethoorn kost 1o euro per persoon.

Na deze inschrijving ontvangen deelnemers per mail een aanmeldingsformulier, een tikkie voor het inschrijfgeld en detailinformatie. Deelnemers krijgen een eigen actiepagina, waarmee zij donaties kunnen werven voor hun deelname. Deze donaties komen geheel ten goede aan het KWF. Het aantal deelnemers dat kan meedoen aan de tocht is beperkt.

Inschrijven kan via: acties.kwf.nl/fundraisers/Giethoorn2020