Komt er na jaren eindelijk schot in Eeserwold? ‘Fraaie woorden omzetten in daden’

Steenwijk - „Eeserwold zit duidelijk in de lift.” Dat zegt Wonen-wethouder Marcel Scheringa, die merkt dat het woongebied steeds meer vorm krijgt. De kavelverkoop lijkt nu echt op gang te komen: zo zijn er op dit moment nog 15 kavels beschikbaar, waar dat er een jaar geleden nog 67 waren.

Om de belangstelling verder aan te jagen, hebben de gemeente en de projectontwikkelaars Roelofs Projectontwikkeling (werken) en Landgoed De Woldberg (wonen) een zogeheten ‘ambitiedocument’ ondertekend. Volgens Scheringa is er de laatste maanden duidelijk ‘meer beweging’ waar te nemen op Eeserwold. „Dat is goed nieuws. Niet alleen voor Eeserwold, maar ook voor Steenwijk. Je ziet wat er kan en dat geeft inspiratie voor eigen bouwwensen. Mooi dat wonen in Steenwijk op zoveel verschillende manieren kan.”

Belangstelling voor bedrijfskavels

Het gebied van Landgoed De Woldberg beslaat een oppervlakte van circa 57 hectare, waar ruime kavels beschikbaar zijn vanaf 110 euro per vierkante meter. „In Noord-Nederland is er geen vergelijkbaar project waar men zulke ruime kavels met privacy in een groene omgeving kan vinden. In combinatie met de prijs maakt het een uniek plangebied”, geeft projectleider Aaltje Sikkema van Landgoed De Woldberg aan.

Ook de belangstelling voor bedrijfskavels vertoont de laatste tijd een opvallend stijgende lijn, bemerkt Roelofs Projectontwikkeling. „Een veelbelovende ontwikkeling”, aldus Marcel Grit namens de directie van Roelofs. „We hebben recent een perceel verkocht aan de uit zijn jasje gegroeide lokale ondernemer WDV uit Eesveen, die er in oktober een loods gaat realiseren. Vanuit zijn huidige locatie heeft hij Eeserwold ontdekt en hij was meteen enthousiast.”

Woorden omzetten in daden

De plannen voor het grote project in het gebied Eeserwold, naast de A32 bij Steenwijk, liggen er al jaren. Het idee was altijd al om in totaal 154 woningen te bouwen in het waterrijke gebied. Toch werden er in 10 jaar tijd maar 11 woningen gebouwd. Maar nu hoopt de gemeente echt door te pakken. „We gaan alle fraaie woorden omzetten in daden. En dan kan er met een extra impuls iets moois gaan ontstaan”, stelt wethouder Bram Harmsma. Het is de bedoeling dat de plannen na de vakantieperiode uitgebreid toegelicht worden.