JeugdNatuurClub De Wieden laat kinderen de natuur ontdekken

Sint Jansklooster - JeugdNatuurClub De Wieden maakt het mogelijk voor kinderen om samen de natuur te ontdekken. De jeugdclub is een gezamenlijke activiteit van Natuurmonumenten De Wieden, Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel, Museum Schoonewelle te Zwartsluis en Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Kinderen vanaf groep 5, die wonen van Blokzijl tot Hasselt en van Giethoorn tot Meppel, kunnen zich aansluiten. Op woensdagmiddag 19 augustus is er een gratis kennismakingsmiddag bij Bezoekerscentrum De Wieden. Er kan dan gestart worden om 14.00 uur en om 14.45 uur. De middag duurt 2 uur.

Tipje van de sluier

In september start het nieuwe seizoen van JeugdNatuurClub De Wieden. Eén woensdag per maand is er voor de leden een clubmiddag, die start om 14.00 uur. Bij voldoende belangstelling wordt er een tweede groep gestart die om 14.45 uur begint voor kinderen die later uit school komen.

„De september activiteit staat in het teken van kennismaking met elkaar. In oktober worden de clubleden met de boot in een eendenkooi afgezet en in november staat de egel centraal. In 2021 komt de schedelspecialist langs, ontdekken we hoe dieren en planten de winter overleven en staan vissen op het programma”, laat de organisatie weten. .

JeugdNatuurClub De Wieden is voor kinderen die op de basisschool zitten -vanaf groep 5- en in de omgeving van De Wieden of De Olde Maten wonen. „De huidige leden komen uit de ‘wiede’ omgeving, vandaar deze naam. Bij de groepsindeling wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen zoals vriendschappen of samen kunnen rijden naar de verschillende startlocaties.” Er zijn elk seizoen acht clubmiddagen.

Informatie of aanmelden

Meer informatie over JeugdNatuurClub De Wieden is te vinden op http://www.npweerribbenwieden.nl/jeugdnatuurclub-dewieden. Ook is de organisatie te bereiken via jncdewieden@natuurmonumenten.nl.