College Steenwijkerland stemt in met bouw van zeven woningen in Sint Jansklooster

Sint Jansklooster - Het college van Steenwijkerland heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Sint Jansklooster, Monnikenweg. Dit besluit maakt de bouw van zeven woningen aan de Monnikenweg mogelijk.

Het plan betreft een herontwikkeling van een bedrijfslocatie aan de Monnikenweg (52) in Sint Jansklooster naar een woongebied met vier twee-onder-een kapwoningen en drie rijwoningen.

Warmtepompen en zonnepanelen

„De initiatiefnemer heeft het plan onder meer besproken met de buurt. Het plan is naar aanleiding van reacties uit de buurt iets aangepast wat betreft de positionering van de drie rijwoningen”, aldus Wethouder Tiny Bijl. „Verder voldoen alle woningen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen. De woningen worden voorzien van warmtepompen en zonnepanelen.” Het ontwerpbestemmingsplan wordt binnenkort zes weken ter inzage gelegd.

‘Mooie ontwikkeling’

Wethouder Marcel Scheringa is blij met het besluit: „Al met al een mooie ontwikkeling voor Sint Jansklooster. Het geeft weer wat ruimte in het woningaanbod in Sint Jansklooster. De twee-onder-een kapwoningen worden levensloopbestendig uitgevoerd, voor de rijwoningen is dit als optie meegenomen.”