Willemsoord houdt tweede editie George Fransen Toernooi

Willemsoord - Op sportcomplex de Boschkamp wordt van maandag 17 tot en met zaterdag 22 augustus de tweede editie gespeeld van het George Fransen Toernooi. Daar is Vv Willemsoord gastheer. Er wordt gestreden om de George Fransen Bokaal, een clubicoon van de groenhemden die vorig jaar is overleden. Het toernooi is voorafgaand aan de bekercompetitie die daarna zijn beslag krijgt als voorloper van de reguliere competitie.

Fransen wordt door de clubmensen omschreven als een Pater Familias. Het toernooi is een soort van voorbereidingsserie op het nieuwe seizoen, waar acht clubs uit de regio aan deelnemen. Alle eerste elftallen die van de partij zijn komen drie keer in actie. Van maandag tot en met donderdag zijn er steeds twee wedstrijden op een avond. Vrijdag 21 augustus wordt er niet gevoetbald en dat geeft de organisatie rustig de tijd om alles in gereedheid te brengen voor de finaledag op zaterdag 22 augustus.

Finaledag

Op de finaledag worden er vier wedstrijden gespeeld. Het belooft een supergezellige week te worden. Naast de wisselbokaal zijn er dankzij de helpende hand van sponsors ook leuke (geld) prijzen te winnen. Maar bovenal uiteraard lekker voetballen tegen clubs uit de buurt, en alles goed bereikbaar op fietsafstand. Na afloop van de finale is aansluitend de prijsuitreiking. Voor een natje en droogje wordt gezorgd, en livemuziek zal ook deze keer niet ontbreken. De organisatie wil er alles aan doen om ook van deze tweede editie een succes te maken.

Speelschema

Het speelschema voor het toernooi is al bekendgemaakt. Op maandag 17 augustus zijn om 18.30 uur de wedstrijden in poule A tussen Vv Steenwijk - Willemsoord, en Oldeholtpade - De Blesse. Een dag later, dinsdag 18 augustus 18.30 uur, wordt in poule B gevoetbald. Twee wedstrijden, Steenwijker Boys zondag - Willemsoord zondag, en Zandhuizen - BEW. Woensdag 19 augustus 18.30 uur is het wederom de beurt aan de clubs in poule A, Oldeholtpade - Willemsoord zaterdag, en De Blesse -Steenwijk. Donderdag 20 augustus 18.30 uur poule B, Willemsoord zondag - Zandhuizen, Steenwijker Boys zondag - BEW. Finaledag zaterdag 22 augustus, 16.00 uur poule B, BEW - Willemsoord zondag, Steenwijker Boys zondag - Zandhuizen, 18.15 uur poule A, Willemsoord zaterdag - De Blesse, Oldeholtpade - Steenwijk.