Inwoners Scheerwolde lopen ereronde corona4daagse

Scheerwolde - Inwoners van Scheerwolde liepen vorige week de Corona4daagse door het dorp. Deze ludieke actie was een initiatief van het A-Team, een groep anonieme dorpsbewoners die meer saamhorigheid wil creëren in het dorp.

Wat aanvankelijk begon met een grappige opmerking groeide uit tot een plaatselijk succes. De Corona4daagse was een alternatief op de gangbare vierdaagse, waarbij iedereen vier routes kon uitkiezen en op eigen gelegenheid kon lopen gedurende drie weken.

Op 8 augustus was er ondanks de hitte toch plaats voor een alternatieve slotavond, met voor elke vooraf aangemelde deelnemer een medaille en een bloemetje. De slotavond gebeurde in samenwerking met bloemisterij Sorelle Bloem & Kado. Voor de kinderen was er een slinger met snoep. Na een korte en in verband met de hitte aangepaste ereronde om de Brink in Scheerwolde, waar zowel inwoners als opa's en oma's langs de weg stonden, was er bij Rieneke's kapsalon voor iedere deelnemer nog wat lekkers.

Iedereen die zich ingeschreven had voor de Corona4daagse kreeg enkele dagen voorafgaand instructies met de richtlijnen voor de slotavond.

Extra activiteiten

Woensdag12 augustus zijn er vanaf 19.00 uur activiteiten in het Steenwijkerdiep, zoals spijkerbroekhangen boven het water, een kanowedstrijd en buikschuiven.

Opgave voor dinsdag 16.00 uur (kosten 2,50 euro p.p.) via e-mail: ateamscheerwolde@gmail.com