Clubs missen informatiepunt rondom coronavirus

Steenwijk/Willemsoord - Het ontbreken van een informatiepunt of de overvloed aan regels rond om het coronavirus is voor veel sportverenigingen een groot probleem.

„Er zijn richtlijnen voor bestuursleden, spelers, toeschouwers en vrijwilligers. Maar dat is zo’n pak aan informatie dat je uiteindelijk de draad kwijt raakt”, geeft voorzitter Bert Dedden van vv Willemsoord aan.

Vanavond beslissing

Net als d’Olde Veste’54 is zijn club organisator van een toernooi voor eerste elftallen, dat over een week van start gaat. „We willen het George Fransen Toernooi graag door laten gaan, maar het moet wel verantwoord zijn. Vanavond beslissen we of het wel of niet doorgaat. Als dat wel het geval is en het blijkt op de eerste speelavond dat het niet werkt, dan gaat de stekker er alsnog voor de rest van het toernooi uit”, geeft de Willemsoord preses aan. „Ongetwijfeld komt er op de eerste speelavond handhaving en dan hoop ik op gerichte informatie in plaats van een boete.”

d’Olde Veste’54 heeft besloten het Steenwijker Toren Toernooi, dat op volgende week dinsdag, woensdag en zaterdag gespeeld wordt, door te laten gaan.

„Laten we voorop stellen dat het ieders eigen verantwoordelijkheid is. Als d’Olde Veste’54 doen we er alles aan om het in goede banen te leiden. We zien het toernooi dan ook als testcase voor wat komen gaat”, vertelt Elbert Jan Hesse. De voorzitter van d’Olde Veste’54 heeft het geluk dat een vrijwilliger binnen de club zich profesioneel met de coronaproblematiek bezighoudt.

„Afgelopen week hebben we met hem bekeken tegen welke problemen we aanliepen. Dan zie je dat je aan sommige zaken gewoon niet denkt en dat ze vrij gemakkelijk op te lossen zijn”, aldus Hesse.

‘Geen pasklaar antwoord’

De voorzitter denkt dat d’Olde Veste’54 alles op de rit heeft. „Ik denk dat we het aankunnen, al hoop ik wel dat de mensen die ons complex bezoeken een beetje begrip tonen voor de ontstane situatie en het niet afreageren op onze vrijwilligers.” Zowel Elbert Jan Hesse als Willemsoord-voorzitter Bert Dedden verbazen zich er wel over dat er nergens gerichte informatie op te vragen valt. „Ik heb, na de toespraak van vorige week donderdag het RIVM gebeld en ook daar kan men op diverse vragen geen pasklaar antwoord geven.

Het grote punt blijft dat niemand het weet en iedere vereniging of club het zo’n beetje zelf uit moet zoeken”, zegt Bert Dedden.

Door Menno Mollema