Yoga? Juist nu!

Steenwijkerwold Yoga is niet meer weg te denken in de westerse wereld. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van yoga. Het geeft je energie en brengt meer balans in je leven. Met yoga verminder je je lichamelijke klachten en stress. Juist in deze tijd mogen we het belang van yoga niet onderschatten.

Als gevolg van de intelligente lockdown ervaren thuiswerkers een gemiddelde toename van stressniveaus van bijna 40 procent (bron: NCPSB).

"Als internationaal gecertificeerd yoga-docente is de traditionele yogaleer voor mij een belangrijke basis voor mijn lessen en in mijn dagelijkse leven. Yoga en meditatie” klinkt voor sommigen nog wat zweverig. Maar realiseer dat inmiddels honderdduizenden mensen hun scepsis overboord hebben gezet en dagelijks profiteren van de meerwaarde van yoga. Juist door de combinatie yoga en meditatie weten veel mensen hun stressniveaus te verminderen. Dat is niet alleen mijn persoonlijke ervaring, ook mijn deelnemers ervaren dat.

Yoga wint aan populariteit. Daarmee groeit het aantal yogastijlen. Voordat je aan yoga begint, is het raadzaam om je goed te laten informeren: welke yogastijl past bij mij? Wat heeft mijn lichaam nodig? Ik adviseer je hier graag over. Van deelnemers krijg ik vaak te horen dat de effecten van yoga boven verwachting zijn, zowel voor lichaam als geest. Dat motiveert mij natuurlijk extra.

Voor mijn opleiding ben ik twee keer afgereisd naar India. Ik heb daar maandenlange trainingen gevolgd. Daar blijft het niet bij. Ik blijf mijzelf ontwikkelen en volg opleidingen voor verdere verdieping. Het is mijn passie om de voordelen van yoga door te kunnen geven. En nee, hiervoor hoef je niet flexibel of slank te zijn. Yoga is zoveel meer dan het beoefenen van houdingen op een yogamat,"aldus Lisa van Tartwijk van Yoga by Lisa.