Bakkerij Muis is blij met nieuwe winkel

Steenwijk - Een kleine drukte van belang, afgelopen dinsdagmorgen aan de Scholestraat 40. Oud-bakker Hans Sloot verrichtte daar de opening van de nieuwe winkel van Bakkerij Muis. Hij deed dit door de sleutel van het pand uit een megastokbrood tevoorschijn te toveren. Daarmee werd de winkel officieel geopend verklaard.

„Dat stokbrood hadden de jongens speciaal voor deze gelegenheid gebakken,” glundert Reinske Muis. De winkel is Steenwijk is het tweede filiaal van de familie Muis, naast hun winkel aan Gelderingen in Steenwijkerwold.

In de nieuwe winkel aan de Scholestraat is een sfeervolle, kleine koffiecorner ingericht voor het Steenwijks Koffiekwartiertje, compleet met authentieke bakfiets. „Deze bakfiets is voor ons heel bijzonder,” vertelt Reinske. „Er is zelfs een oud-personeelslid van ons in getrouwd. René heeft de fiets overgenomen van een oud-collega en helemaal opgeknapt, speciaal voor onze nieuwe winkel. Verder is ook de oude politiecel aan de Scholestraat in gebruik. „Mensen kunnen reserveren voor een uitgebreide ‘MuisTee’ hier.” Tot slot is de familie Muis dankbaar voor het warme welkom in Steenwijk: „we hebben echt ontzettend veel bloemen en cadeaus gekregen en ook heel veel positieve reacties de afgelopen dagen!”