De Opschepper wordt Bistro

Steenwijk - Per 1 september is de naam van Restaurant De Opschepper aan de Molenstraat 7 gewijzigd in Bistro De Opschepper. „We gaan stoppen met de buffetten,” aldus de eigenaren, het echtpaar Arnold en Marissa Struik.

„Toen we 1 juni weer onder voorwaarden open mochten, was het al duidelijk dat onze populaire all-in buffetten niet ‘coronaproof’ gehouden konden worden; ook gezien het onderling afstand houden van 1,5 meter. We zijn toen begonnen met onze menukaart flink uit te breiden voor à la carte dineren. En omdat het ernaar uit ziet dat de 1,5 meter afstand houden nog wel even een blijvertje is, willen we het à la carte dineren nog meer gaan uitbreiden. Bovendien hebben we daar zeer goede reacties op gekregen. Het zijn nu rare tijden voor buffetten en eigenlijk is het na 15 jaar ook wel eens tijd voor iets anders.”

Wat Arnold en Marissa hoog in hun vaandel hebben en dat graag onveranderd willen zien is dat hun bistro toegankelijk blijft voor iedereen. „We staan bekend om goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Goed eten voor een schappelijke prijs en dat willen we heel graag zo houden. Onze menukaart is uitgebreid en scherp geprijsd en bij ons heb je al een biertje of frisdrank v.a 2 euro” Verder zijn Arnold en Marissa bezig met het realiseren van de buffetruimte van De Opschepper tot een aparte zaal voor bijeenkomsten en kleinschalige feestjes voor groepjes tot 35 personen. „Het gaat vaak om familiefeestjes of bedrijfsuitjes en daarom werken we ook hier met scherpe tarieven,” vindt Arnold. „Bij deze bijeenkomsten is het overigens wel mogelijk in buffetvorm iets te doen.”

Tot slot introduceert Bistro De Opschepper iets totaal nieuws: ‘sharing diner’. „Dat betekent dat je kunt kiezen voor een 3-, 4- of 5-gangen diner, waarbij je per gang 4 verschillende gerechtjes geserveerd krijgt. Het allerlekkerste van De Opschepper komt dan allemaal aan tafel!” Sharing diner is ook te reserveren voor grotere groepen.

Met veel ruimte, een ruime menukaart en aparte ruimte voor feestjes is dus voor elk wat wils bij Bistro De Opschepper. „En onze bistro is groot genoeg om de 1,5 meter ruimte te kunnen garanderen!” Reserveren kan telefonisch via 0521 520 739 of via onze website www.restaurantdeopschepper.nl