Mevrouw Posthumus geeft les

Steenwijk - „In de week van 14 t/m 18 september ga ik beginnen met het geven van lessen en cursussen op gebied van naaien, handwerken en kledingreparaties,” vertelt Jana Posthumus van Mevrouw Posthumus.

Net als bijna alle vrouwen van haar generatie heeft Mevrouw Posthumus leren handwerken op de basisschool en later op de middelbare school. ,,Ik had er wel aanleg voor zeiden ze toen, maar deed er daarna bijna niks mee. In 2011 heb ik mijn diploma costumière behaald. In 2012 pakte ik de haaknaald en breinaalden weer op. Sindsdien ben ik niet meer te stoppen.” En ze is niet de enige. 

,,Handwerken is al een poosje helemaal terug van weggeweest. Ik hoop mijn passie voor handwerken tijdens de lessen en cursus ook op anderen over te brengen.” Tijdens de cursus ‘leren haken in 10 weken’ ga je iedere week aan de slag met een nieuwe steek en/of techniek. Aan het eind van elke les heb je, als het goed is, iets kleins gehaakt. De cursus is inclusief gebruik van garen en haaknaalden. ,,Ik repareer al jaren mijn eigen kleding en als het niet te repareren valt maak ik er vaak iets anders van. Tijdens mijn lessen leer ik je graag hoe jij dat ook kan doen.” De dagen en tijden vind je op de website. ,,Komen deze je niet uit? Geef dan aan wanneer je wel zou kunnen. Er is nog ruimte om te schuiven.” Alle informatie is terug te vinden op de website www.mevrouwposthumus.nl, maar je kan ook bellen of mailen als je vragen hebt. 06-21583825, info@mevrouwposthumus.nl.