Geen sintintochten in Steenwijkerland

Steenwijk - Een sinterklaasintocht zoals die altijd is geweest, zit er dit jaar niet in. Er komen geen fysieke sinterklaasintochten in de Veiligheidsregio IJsselland, dus ook niet in de gemeente Steenwijkerland.

Dat heeft het Regionaal Beleidsteam (RBT) van deze regio woensdag besloten in een overleg. Vergunningaanvragen voor intochten zullen niet worden gehonoreerd, vanwege de coronamaatregelen.

Maar dat betekent niet dat Sinterklaas niet komt. Mogelijk komen er digitale varianten, waarbij te zien is hoe de sint een gemeente binnen komt.

Harry Aalderink, voorzitter Steenwijk Vestingstad, die de intocht jaarlijks organiseert: ‘We waren al in een vroeg stadium ervan bewust dat dit vanwege de coronacrisis kon gebeuren. Want hoe houd je een coronaproof evenement waar twee- tot drieduizend mensen op af komen. Dat is eigenlijk niet te doen. Tegelijkertijd hebben we ons beraad over wat we wél kunnen doen. Daar kan ik nog niet te veel over zeggen, maar zodra het rond is, wordt het bekend gemaakt.'