Brugklassers pimpen mondkapjes op het RSG Tromp Meesters

Nadat het schoolfeest werd afgelast, wilde de leerlingencommissie DOTEAS van het RSG Tromp Meesters in Steenwijk toch iets leuks organiseren voor de brugklassers. En dus regelde zij een forse stapel mondkapjes en materiaal om die te versieren: de actie ‘Pimp je Mondkapje’ was geboren.

Versierde tafels vol mondkapjes, vrolijke muziek en palen uitgerust met handgel. Zo ziet de aula van het RSG Trompmeesters er op deze woensdag uit. Achter een lange tafel zitten leden van de leerlingencommissie te wachten op het moment dat de onderbouwleerlingen pauze krijgen.

‘We wilden graag iets leuks doen voor de brugklassers’

,,We kwamen op dit idee tijdens een van onze wekelijke vergaderingen. We wilden graag iets leuks doen voor de brugklassers, zodat ze kennis konden maken met onze leerlingencommissie. Na aanleiding van het door corona afgelaste schoolfeest kwamen we op het idee om iets met mondkapjes te doen. Alles was snel geregeld”, vertelt een woordvoerster van de commissie.

Mondkapjes in de regenboogkleur

Na het geluid van de bel stormen de leerlingen massaal de aula binnen om te eten, maar natuurlijk ook om een eigen mondkapje te versieren. Veel van de kinderen nemen het versieren erg serieus; er komen ook leuke creaties uit. Zo zijn er mondkapjes in de regenboogkleur te zien en een glitterexemplaar. Zelfs een enkele leerling uit de bovenbouw neemt een kijkje en versiert een mondkapje.

Nadat de bel opnieuw klinkt, wordt het langzamerhand rustiger in de aula. En kunnen de stiften, lijm, glitters en overgebleven mondkapjes weer worden opgeruimd.