Gemeente schenkt André Lampe grijparm om zwerfvuil op te ruimen

Steenwijk - André Lampe, een van de vaste columnisten van deze krant, ging jacht op een grijparm om zwerfvuil te rapen, zo schreef hij in zijn laatste column. Hij schreef dat hij grote bewondering had voor een buurtbewoner, die regelmatig met een grijparm zwerfvuil in hun buurt opruimt. ‘Goed voorbeeld doet volgen’, schreef André.

Hij hoefde niet lang op jacht, want de gemeente schoot te hulp en overhandigde hem woensdagmiddag een exemplaar. Zijn columns worden dus ook op het gemeentehuis gelezen en wethouder Marcel Scheringa nodigde de columnist uit om een pakket met daarin een grijparm te overhandigen.

"Mooi dat er zulke mensen zijn en ook mooi dat je dit goede voorbeeld wilt volgen", zei wethouder Marcel Scheringa, die zelf ook met buurtgenoten op pad gaat om zwerfvuil op te ruimen. André vond het een prachtig gebaar. "Ik ga ermee aan de slag. Even park Rams Woerthe in, want daar ligt altijd wel wat."

Komende zaterdag is het World Cleanup Day. Diverse teams gaan in Steenwijkerland op pad om zwerfaval op te ruimen. Ook is het mogelijk een opruimset met onder ander een grijparm aan te vragen via www.mooi-schoon.nl

In Steenwijk doet de organisatie IK BEGIN! mee aan deze actie. De start is bij de Bijentuin Steenwijk aan de Trappenweg (in de buurt van de volkstuinen) om 9.30 uur. Tot 12.00 uur gaan vrijwilligers zwerfvuil rapen in de omgeving. Mensen die mee willen helpen, kunnen zich aanmelden bij zwerfafvalvrij@ik-begin.nu. Voor grijpers en vuilniszakken wordt gezorgd