Schoolkorfbaltoernooi Noveas

Steenwijk - Korfbalvereniging Noveas is komende woensdag 23 september gastheer van het schoolkorfbaltoernooi. Deze keer komen de groepen drie en vier van de basisscholen uit de gemeente in actie.

Er wordt gespeeld op het korfbalcomplex in sportpark Nieuwe Gagels. De afgelopen weken zijn er in totaal 34 clinics gegeven aan zo’n 350 kinderen door twaalf vrijwilligers. Dat was tijdens de reguliere gymnastieklessen op school. Afgelopen woensdag was er een kennismakingsinstuif voor de jeugd waarbij er werd gekorfbald op de accommodatie, ter voorbereiding op komende woensdag.
Op 23 september gaat het echt om de prijzen. Tijdens het toernooi wordt er ook jaarlijks gestreden om de schutterstrofee, oftewel in een bepaalde tijd zoveel mogelijk ballen door de korf schieten vanaf de strafworpstip. Vorig jaar won het Kompas het toernooi in deze leeftijdsgroep. In een spannende finale werd de Emmaschool nipt met 1-0 verslagen. Een wedstrijd met heel veel goede scoringskansen aan beide zijden, waarbij het Kompas de gelukkigste was.
Voor de opstart van de schoolkorfbaltoernooien tikte Noveas in totaal zo’n zeventig leden aan, zowel jeugd als senioren. De afgelopen jaren was er met schoolkorfbal als aanjagende motor sprake van een stevige groei. De korfbalclub heeft nu 115 leden, waarvan 65 jeugdleden.